Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Mevlana Türbesi’ni ziyaret etmek isteyen Amasya’nın Taşova ilçesinde yaşayan doğuştan engelli Murat Saraç’a kendisini Konya’ya göndereceği sözü verdi.

Önümüzdeki yaz 15 yaşındaki spastik engelli Murat Saraç ile ailesini Konya’ya göndermeyi planladıklarını anlatan Vali Çomaktekin, “Aileyi ziyaret ettiğimizde bize bir taleplerini dile getirdiler. Evde ısınma için bir odada soba yakıyorlar. Soba yakmakta tabi aileyi zorluyor. Tek bir oda ısıtılıyor. Diğer odalar ise ısıtılmıyor. Bizler bu durumu yeni öğrendik ve kalorifer tesisatı döşeyelim derken bir yardımsever yardıma koştu. Sakarya’dan MKS Makine ve Albamar Mermer firmasının sahibi hayırsever iş adamlarımız bize bu güzel aileye yardımcı olmak istediklerini, kalorifer tesisatını yaptıracaklarını ve bu süreçte ailenin 1 yıllık tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söylediler. Murat ayrıca Konya’yı görmek ve Mevlana Hazretlerini ziyaret etmek istiyor. Ben de kendisine söz veriyorum. Yaz aylarına doğru, havalar ısındığında inşallah Murat’ı ve ailesini Konya gezisine göndereceğiz. Ben hayırsever iş adamlarımızdan Allah razı olsun diyorum ve Murat’a ailesiyle birlikte huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum” diye konuştu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşan Murat Saraç’ı çok sevdiğini anlatan Çomaktekin, “Murat kardeşimizi çok seviyoruz. Murat kardeşimize biraz daha hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Devletimiz sosyal devlet olmanın gereklerini en iyi şekilde sağlamaya çalışıyor. Sosyal güvenlik sistemimiz bu konuda çok ciddi mesafeler aldı. Engelli kardeşlerimizin daha sağlıklı, huzurlu, konforlu bir ortamda yaşayabilmeleri, toplum içinde daha çok yer alabilmeleri için önemli projeler yapılıyor. Murat kardeşimizde bu imkanlardan en iyi şekilde istifade ediyor. Tabi her şeyden önce annesi, anneannesi ve ailesi büyük bir özenle Murat kardeşimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde giderebilmek ve onun mutlu olması için mücadele ediyor. Aynı şekilde öğretmen hanım haftanın belirli günlerinde bizzat evine giderek Murat’ın eğitim ve kültür düzeyinin yükselmesi için emek sarf ediyor. Murat zaten çok zeki. Ben kendisini yakında tanıyorum. Murat gerçekten algılama yeteneği, kabiliyeti oldukça yüksek, hayata iyi tutunmuş, hayatı seven, sürekli yüzü tebessüm eden bir kardeşimiz. Onun kalbinin güzelliği yüzüne de yansımış, yüzü çok temiz, nurani bir siması var. Fakat her şeyden önemlisi bu kardeşimize bizim sevgiyle yaklaşmamız ve onu canı gönülden sevmemiz gerekir” şeklinde konuştu.

Çomaktekin’in Saraç ailesiyle buluştuğu yemeğe, Taşova Kaymakamı Emin Kaymak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü A. Hamdi Yanık da katıldı.