Afyonkarahisar Belediyesi’na ait olan ve tarihi dokusuna uygun olarak restore edilerek Afyonkarahisar Valiliği’ne tahsis edilen bina Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan tam not aldı.

AK Parti’nin 23’üncü İstişare ve Değerlendirme toplantısı sonrası geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar’da ziyaretlerde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 29 Ekim’de hizmete giren Valilik Binası’nı da ziyaret etti. Anıtpark arkasında bulunan tarihi eski belediye binasının restore edilerek Afyonkarahisar Valiliği olarak hizmete girdikten sonra Başbakan Davutoğlu’nun ziyareti sırasında ilk kez görücüye çıktı.

Tarihi Afyonkarahisar Hükümet Konağı binası hakkında bilgi alan Başbakan Davutoğlu’na, kısa süre içinde yıkılacak eski valilik alanında gerçekleştirilecek ’kent meydanı’ projesi tanıtıldı. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in hazırlattığı vizyon projelerinin de değerlendirildiği ziyarette Davutoğlu, projelerle ilgili brifing aldı. Restorasyonunda Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi motiflerinin bir arada kullanıldığı tarihi binanın Valilik Makamında Afyonkarahisar protokolü, Başbakan Davutoğlu’yla hatıra fotoğrafı çektirdi. Başbakan Davutoğlu’nun Vali Hakan Yusuf Güner’in makamında oturduğu fotoğraflar ise, Atatürk’ün tarihi portresi ile tarihi dokuyla uyumlu işlemeler dikkat çekti. Yeni binanın hayırlı olması temennisinde bulunduğu belirtilen Davutoğlu’nun, restorasyonun binanın tarihi ve görkemli yapısını ortaya çıkardığını, Hükümet Konağı olma özelliklerini taşır nitelikte olduğunu söylediği ifade edildi.

Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Afyon’a nasıl katkıda bulunabileceğimizi değerlendirdik. Afyon’un nasıl en önemli sağlık turizmi merkezlerinden birisi olabileceğini tartıştık. Hep projeler üzerinde durduk. Tarihi bakımından zafer şehri. İstiklalimizin başkenti. Frig Havzası, Selçuklu ve Osmanlı Havzası hepsi burada kesişen özelliklere sahip. Afyon’u dünyada da Türkiye’de de bilinir ve ziyareti kaçınılmaz bir hale getireceğiz” dedi

Antalya Valiliği binasını da restorasyonunu da yapan Kilit İnşaat’ın gerçekleştirdiği restorasyonla iki binada tarihi özelliklerine uygun olarak kullanılmaya başlandı. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner döneminde, Dr. Zihni Kilit ‘in gerçekleştirdiği restorasyonun tamamlanmasıyla benzer mimari özelliklerle yapılan iki bina da valilik olarak kullanılmaya başlanıldığı belirtildi.