KONYA (AA) - Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC), Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve Konya Gazeteciler Cemiyeti'nin ortak yürüttüğü "Gazeteci Değişim Programı" kapsamında Van'da görev yapan 30 gazeteci Konya'yı ziyaret etti.  

Program kapsamında Konya Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin Van ziyaretinin ardından Vangölü Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteciler de Konya'da ağırlandı. İki gün boyunca kentin tarihi ve turistik yerlerini gezen gazeteciler, projenin son gününde Konya Gazeteciler Cemiyeti'nin misafiri oldu. 

Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir, yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi vererek,  "Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğüne, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı'na, Meram Belediye Başkanı'na ve Karatay Belediye Başkanı'na teşekkür ederiz. Böylesine sıkıntılı bir dönemde Van'a gittik ama çok olumlu dönüşler aldık. Biz de bunun önemini bildiğimiz için oradaydık. Amacımıza ulaştık" dedi.

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Bekleyen de Konya'nın misafirperverliğinden memnun kaldıklarını söyledi.

İlk gezilerini iletişim fakültelerine yaptıklarına dikkati çeken Bekleyen, "Burada gazetecilerin ve eğitimcilerin ne kadar güçlü olduğunu gördük. Programa katkılarından dolayı da ayrıca teşekkür ederiz. Bu tür organizasyonlara özellikle birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız olan bu dönemde bizim de çok ihtiyacımız vardı" diye konuştu.

Toplantıya, Diyarbakır Basın Yayın Enformasyon Müdürü Melik Akaslan ile Basın-Yayın Konya İl Müdürü Cemil Paslı da katıldı.