İSTANBUL (AA) - Vodafone Türkiye ile İstanbul Sanayi Odası (İSO), Oda üyesi 17 bin firmanın ortalama yüzde 56 olarak belirlenen dijitalleşme endeksini artırma hedefiyle iş birliği yaptı. 

Vodafone açıklamasına göre, işletmelerin dijital haritasını çıkararak ihtiyaçlarını belirlemek ve büyüme hedeflerine katkı sağlayacak çözümler geliştirmek üzere "Yarına Hazırım Platformu"nu geliştiren Vodafone Türkiye,  sanayicileri dijital geleceğe hazırlamak amacıyla İSO ile stratejik bir iş birliğine imza attı. 

 İş birliği kapsamında, İSO üyesi 17 bin firmanın ortalama yüzde 56 olarak belirlenen dijitalleşme endeksinin, Vodafone tarafından hazırlanan dijital harita ile sunulacak teknoloji çözümleri sayesinde artırılması hedefleniyor.

İSO üyesi firmalarla yapılan araştırmalar, şirketlerin büyük çoğunluğunun verimliliklerini artıracak dijital çözümler kullanmadığını gösteriyor. Buna göre, her 10 işletmeden 8'inin müşteri yönetimini ve bağlılığını artıracak çözüme ihtiyacı var ve sadece yüzde 40'ı bu yazılımları kullanarak yüzde 35'e varan oranda daha fazla müşteri adayına erişebiliyor.

Her 10 işletmeden 6'sı sahada araç kullanıyor, ancak yüzde 15'e varan yakıt tasarrufu yapmalarını sağlayan "Araç Takip Çözümü"nü bu işletmelerin yüzde 52'si kullanmıyor. Her 10 işletmeden 7'sinin ürün yönetimini artıracak çözüme ihtiyacı var, ancak yüzde 51'i bu yazılımları kullanmayarak yüzde 28'e varan oranda satışlarını artırma fırsatını kullanmıyor.

Özellikle 100 ve üzeri çalışanı olan büyük işletmelerde ise sahada çalışanı olan her 4 işletmeden 3'ü saha çalışanlarına akıllı cihaz sağlıyor, ancak bu işletmelerden 3'te 2'si şirket cihazlarındaki verilerin güvenliğini çalışanlara bırakıyor.

Her 5 şirketten biri müşterilerine yönelik mobil uygulama sahibiyken, en yüksek mobil uygulama sahiplik oranı bankacılık, sigorta ve ulaştırma sektörlerinde bulunuyor. Kurum içi mobil uygulama kullanımı yüzde 20 iken, hızlı tüketim sektöründe bu oran yüzde 40 olarak görülüyor.

Her 3 şirketten 2'si şirket bilgilerinin şirket dışına çıkarılmasını ve izinsiz kullanımını engellemek için herhangi bir önlem almazken, her 2 şirketten biri şirket sunucu altyapısı için profesyonel bir veri merkezinden barındırma hizmeti alıyor.

İSO üyesi 17 bin firmanın bu fırsatlardan yararlanması, Vodafone’un sunduğu dijital çözümler ile sağlanacak. İşbirliği süresince Vodafone, İSO üyelerinin dijital koçluk sürecini üstlenecek ve yıl içinde gösterilen gelişim, üye firmalara ara değerlendirme raporları ile sunulacak.

 

- "İSO üyelerinin dijitalleşme sürecine katkıda bulunacağız"

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt,  Vodafone olarak, dijitalleşmenin yenilikçi ve dönüştürücü gücüyle, geleceğin dünyasında belirleyici olacağına inandıklarını belirtti.

 Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileri ile Türkiye'de herkese ilham vermeyi misyon edindiklerini ifade eden Öğüt, bu doğrultuda hizmete aldıkları "Yarına Hazırım Platformu"yla işletmeleri yarına hazırlayacak çözümler geliştirdiklerini bildirdi.

Öğüt, şirketlerin "Dijital Dönüşümü"ne liderlik eden marka olma vizyonuyla ihtiyaçlara uygun inovatif teknolojiler geliştirerek, keskin rekabet ortamında işletmelerin ellerindeki kaynakları daha iyi ve verimli kullanmalarına öncülük ettiklerini belirterek, her ölçekten kurumun verimliliğine katma değer sağlayan bir şirket olarak İSO üyelerinin dijitalleşmesi için son derece önemli bir iş birliğine imza attıklarını aktardı.

 Bu işbirliğiyle İSO üyesi 17 bin firmanın dijitalleşme sürecine katkıda bulunacaklarını dile getiren Öğüt, ilk etapta işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek için gerçekleştirdikleri araştırmada, İSO üyesi firmaların ortalama dijitalleşme endeksini yüzde 56 olarak hesapladıklarını kaydetti.

 Vodafone İş Ortağım kapsamında sundukları çözümlerle bu oranı yükseltmeyi hedeflediklerini vurgulayan Öğüt, işletmelerin yarına bugünden hazır olmaları ve dijital dönüşümlerini tamamlamaları için en büyük destekçileri olmayı sürdüreceklerini ifade etti.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ise dijitalleşmenin her alanda olduğu gibi sanayide de önem taşıdığını anlattı. 

Hızla dijitalleşen dünyada sanayi kuruluşlarının da geleceğe hazır olması ve daha yüksek performans için dijital teknolojilere yönelmesi gerektiğinin altını çizen Bahçıvan, "Dijitalleşmenin özellikle iş yapış biçimlerini değiştirerek sanayide de dönüşümün öncüsü olacağına inanıyoruz. Bu inançla, üyelerimizin yarının dijital dünyasına hazırlanabilmesi için gereken desteği vermek üzere Vodafone ile işbirliği yapıyoruz. Vodafone işbirliğiyle, üye kuruluşlarımızın bir yandan verimliliklerini yükseltirken bir yandan da rekabet güçlerini artıracaklarına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

- 13. Sanayi Kongresi, Vodafone desteği ile gerçekleşecek 

 

Vodafone, İSO ile olan işbirliğini 8 Ekim’de Haliç Kongre Merkezi'nde 13'üncüsü gerçekleştirilecek Sanayi Kongresine verdiği destekle sürdürecek.

"Vasatlıktan Çıkış İçin İnsan ve Kültür – Geleceği Birlikte Kuralım" temalı kongreye  İSO üyelerinin yanı sıra Anadolu’dan da çok sayıda sanayi odası ve üyeleri katılım gösterecek. Vodafone standına gelen firmaların dijitalleşme endekslerini ölçtürebilecekleri kongre, Vodafone'un "Yarına Hazır İşletmeler" vizyonu ve teknoloji gücü ile interaktif bir platforma dönüşecek.