İSTANBUL (AA) - Vodafone Türkiye, dün itibariyle Sakarya’ya bağlı Karasu Belediyesi’nde bulunan Vodafone çekim noktalarının, Karasu Belediyesi tarafından hiçbir yargı kararı olmadan mühürlenerek devre dışı bırakıldığını bildirdi.

Vodafone Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, 17 Kasım itibariyle Karasu Belediyesi’nde bulunan Vodafone çekim noktalarının, Karasu Belediyesi tarafından hiçbir yargı kararı olmadan mühürlenerek devre dışı bırakıldığı aktarıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ülkemizde çekim noktalarının kurulumunda, 2009 yılında Anayasa Mahkemesi’nin Telekomünikasyon Kanunu Ek 35. Maddesi’ni iptal etmesi ve iptal edilen maddenin yerine yenisinin gelmemesi nedeniyle operatörlere fiili müdahaleler gerçekleşmektedir. Vodafone Türkiye olarak çekim noktaları kurulumunu düzenleyen bir imar mevzuatı altyapısına acil ihtiyaç duyulduğunu uzun süredir dile getirmekteyiz. Mevcut durum Karasu Belediyesi tarafından istismar edilmiş ve yargı yoluna gidilmeden fiili olarak çekim noktalarının elektrikleri kesilmiştir.

Özellikle deprem bölgesi olan Karasu’da acil durumlarda halkın iletişimini sağlayacak olan mobil iletişim altyapısının hiçbir yargı kararı olmadan devre dışı bırakılmak suretiyle abonelerimizin iletişiminin kesilmesi, kabul edilebilecek bir durum değildir."

Açıklamada, Anayasa ile güvence altına alınmış bir hak olan "Haberleşme Hürriyeti" ve Yasa’da ifade edilen "Herkes, haberleşme hürriyetine sahiptir" ilkesine hizmet eden bir kurum olarak Vodafone'nin, Karasu halkının iletişim özgürlüğüne haksız bir müdahalede bulunulduğu düşüncesinde olduğu ifade edildi.

Vodafone Türkiye olarak, Karasu Belediyesi’nin bu müdahalesine karşın idari ve yasal süreci başlattıkları ve bu fiili davranışın sonuçlarının ne olacağını Belediye’ye yazılı olarak bildirdikleri belirtilen açıklamada, "Müşterilerimizin kesintisiz iletişimlerine devam edebilmeleri için konuyu yakından takip etmekte ve sağduyulu bir çözüm üretilmesi için Belediye ve ilgili otoriteler nezdinde girişimlerimizi sürdürmekteyiz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız" denildi.