ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi Avrupa Birliği Eğitim Koordinatörlüğünce düzenlenen "Euro Dinner" yemek yarışmasında, Erasmus değişim programı ile Türkiye'ye gelen yabancı öğrenciler marifetlerini sergiledi.

Ankara Üniversitesi Tandoğan kampüsünde düzenlenen yarışmaya farklı ülkelerden gelen Erasmus öğrencileri katıldı. İtalya, Bulgaristan, Romanya, Almanya, Türkiye ve İspanya ile Portekiz'in birlikte katıldığı yarışmada Romanyalı öğrenciler birinci oldu.

 Lazanya, tiramisu, börek gibi bilinen yemekler dışında ülkelerinin mutfaklarına ait lezzetleri de tanıtan öğrenciler, yemeklerini evlerinde yapıp getirdiler.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve bazı öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımlarıyla düzenlenen yarışmada, misafirler lezzetleri tadarak oy verdi. 

Her ülkeden ortalama 4 öğrencinin katılarak, yemek becerilerini gösterdiği yarışmada, birinciliği kazanan Romanyalı öğrencilere kahve fincanı takımı, 2'nci olan İtalya grubuna ise çay fincanı takımı hediye edildi.

Yarışmada 3'üncü olan İspanya-Portekiz'den katılan öğrencilere ise havlu verildi.

- "Amaç, kültürler arası diyalog"

Rektör İbiş, etkinliğin amacının yurt dışından gelen öğrencilerle kültürler arası diyaloğu sağlamak olduğunu belirterek, "Erasmus ofisimiz, öğrencilerin kaynaşmasını, dayanışma içinde olmalarını sağlamak ve mutfak kültürlerini birbirlerine öğretmeleri için bu tür etkinlikler düzenliyor, çok da başarılı oluyor" şeklinde konuştu. 

Ankara Üniversitesi Erasmus Kooridnatör Yardımcısı Onur Hoşnut ise 6 yıldır "Euro Dinner" yarışması düzenlediklerini, son 3 yıldır da kampüs içerisinde bu etkinliği yaptıklarını ifade ederek, "Temel amacımız Erasmus ile yurt dışına gidecek ve yurt dışından yeni gelen öğrencilerin programa uyum süreçlerine, farklı kültürel deneyimler yaşamalarını sağlayarak destek olmak" ifadelerini kullandı.