NİĞDE (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan ve finansmanını Halk Bankasının üstlendiği "Yalnız Değilsiniz, Türkiye'nin En Büyük Ailesi Projesi" kapsamında Niğde'de şehit çocuklarına tablet ve dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin şehit ve gazilerin sayesinde var olduğunu ve yaşadığını söyledi.

Şehit ailelerinin devlete ve milletine emanet olduğunu belirten Uçgun, "Onlar korkmuş olsalardı biz bugün burada rahat bir ortamda programı gerçekleştiremezdik. Devletimiz her zaman olduğu gibi şehit ailelerimizin maddi ve manevi olarak yanında. Bugün 6 dizüstü bilgisayar ve 2 tableti şehitlerimizin çocuklarına vereceğiz. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Bu bilgisayarların çocuklarımızın eğitimine ve gelişimine katkı sağlamasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından, 0-16 yaş grubundaki şehit çocuklarına tablet bilgisayar, 17-22 yaş grubundakilere de dizüstü bilgisayar takdim edildi.