İZMİR (AA) - İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, yılbaşı öncesi yardıma muhtaç çocuklar için "özel" kurabiyeler yapıyor. Hazırladıkları kurabiyeleri satmaya hazırlanan öğrenciler, bundan elde edilecek geliri, yardıma muhtaç çocuklara bağışlayacak. 

İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, mutfaklarında bugünlerde hummalı bir çalışma var. Bölümde okuyan 40 öğrenci, yılbaşı öncesi, renk renk, çeşit çeşit kurabiyeleri hazırlamaya çalışıyor. Öğrencilerin kimi hamur açıyor, kimi kurabiye kalıbı çıkarıyor, kimi pişirdiği kurabiyelerini süslüyor, kimi de pişmiş kurabiyeleri paketliyor. 

İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Melike Konday, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı renklerde hazırlanmış 8-9 çeşit kurabiyeyi, satışa hazır hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti. 

- Geliri yardıma muhtaç çocuklara bağışlanacak

Yaptıklarının bir sosyal yardımlaşma projesi olduğunu vurgulayan Konday, "Her yıl elimizden geldiğince aynı projeyi tekrar ettirmeye çalışıyoruz. Yılbaşı öncesi öğrencilerimiz, yılbaşı konulu kurabiyeleri yapıyorlar. Bu kurabiyelerin satışından elde edilecek gelir de yardıma muhtaç çocukları için bağışlanacak. 3 günlük bir proje, ilk iki gün pişirme ve süsleme, üçüncü gün ise satış yapacağız. Muhtelif yerlerde satışını yapacağımız kurabiyelerin gelirlerini bağışlayacağız" dedi. 

Konday, öğrencilerle iki günde bin adet kurabiye yaptıklarını dile getirerek, "Kurabiyelerin fiyatlar değişiyor. Fiyat konusunda henüz bir karar vermedik. Öğrencilerimizle beraber bir maliyet hesaplaması yapacağız. Kurabiyelerin fiyatlarını ona göre belirleyeceğiz" ifadesini kullandı.  

Projeyle ilgili olumlu geri dönüşler aldıklarını kaydeden Konday, şunları söyledi: 

"Örneğin geçen yıl yine yardıma muhtaç çocukları için çalışmıştık. Yardımda bulunduğumuz vakfın nakit ihtiyacı vardı bunu karşıladık. Tadilatlarına yardım ettik. Küçük bir katkı ama öğrencilerimiz böyle bir proje içinde yer aldıkları için çok mutlu oldular, çünkü kendi bildikleri ve sevdikleri işi yapıyorlar. Buradakileri çoğu 3'üncü sınıf öğrencisi, 3 yılın sonunda burada almış oldukları eğitimi bu proje ile göstermiş oluyorlar ve bunun sonucunda iyilik yapmış da oluyorlar."

Konday, hazırladıkları kurabiyelerin, yılbaşı temasından dolayı tarçınlı, karanfilli ve zencefilli olduğunu belirterek, "Kardan adam, penguen, noel baba, kurabiye adam, kar tanesi şeklinde kurabiyelerle üzerinde yeni yıldan temenniler yazan 'dilek' kurabiyelerimiz var" diye konuştu. 

Kurabiye yapımında çalışan 3'üncü sınıf öğrencisi Yasemin Bayramoğlu da böyle bir projenin içinde yer almaktan dolayı heyecanlı olduğunu dile getirerek, "İşin daha profesyonel kısmında görev alıyoruz. Kurabiye yaparak, işin mutfak kısmını, satış yaparak pazarlama kısmını öğreniyoruz" dedi.