ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, geçen yıl mayıs ayında, daha önceden tanıdığı 84 yaşındaki kadını bıçak ve tuğla darbeleriyle öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Barış Can İlgicioğlu (23) ile maktul Meliha Yiğitoğlu'nun manevi oğlu Mustafa Kenan Yiğitoğlu ve kardeşi Suat Apak hazır bulundu.

Son savunmasını yapan İlgicioğlu, olaydan pişmanlık duyduğunu belirterek, "Amacım öldürmek değil, bayıltmaktı. Her şey bir anda gelişti. Para istemek ile öldürme arasında bir bağ yoktur. Olayın şokunu atlattıktan sonra teslim oldum. Daha önceden karakola bile gitmiş insan değilim. Herkesten özür diliyorum" diye konuştu.

Mustafa Kenan Yiğitoğlu ise sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Meliha Yiğitoğlu, 30 Mayıs 2014'te, merkez Odunpazarı ilçesi Kırmızıtoprak Mahallesi Aslan Sokağı'ndaki evinde vücudunun 18 yerinden bıçaklanıp başı tuğlayla ezilerek öldürülmüştü. Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma kapsamında katil zanlısı Barış Can İlgicioğlu'nu gözaltına almıştı. İlgicioğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.