KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hazırlanan "Gülen Yüzler Projesi", ilçedeki yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşların umudu oldu.

Proje kapsamında ilçe genelinde tespiti yapılan bakıma muhtaç, kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşların evleri baştan aşağı temizlenerek, evin diğer ihtiyaçları da giderilmeye çalışılıyor.

Kaymakam Fikret Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje sayesinde ilçede 20 ailenin evinde temizlik yapılarak, yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşların ev ortamlarının daha iyi bir imkana kavuşturulduğunu söyledi.

Amaçlarının vatandaşlara daha iyi bir barınma imkanı sağlamak olduğunu aktaran Dağ, şöyle konuştu:

"Projemiz, ilçemizde yaşayan yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın evlerinin temizlenmesine yöneliktir. Yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşlarımızın asgari düzeyde temizlik ihtiyaçlarını sağlamak konusunda devletin şefkat ellerini onlara uzatma arzusu içindeyiz. Ailelerin tespitini vakıf sistemi üzerindeki bilgiler aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Proje kapsamında, yaşlı, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşlarımızın evlerinin tüm temizliğini yapıyoruz. Halıların, bulaşıkların, odaların ve diğer her yerin temizliği itinalı bir şekilde yapılıyor. Beyaz eşya ve diğer ihtiyaçlar olduğunda onların durumuyla ilgili başvuruları da ayrıca değerlendiriyoruz. İki hafta önce başlayan projemiz sayesinde ilçe merkezi ve köylerde yaşayan 20 ailemizin ev temizliğini yaptık. Bu proje kapsamında temizlik işlerinde görev yapmak üzere 3 bayan personel görevlendirdik ve bu personelimiz sırayla evlerin temizliğini yapıyor."

Dağ, Şeyh Edebali'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünü anımsatarak, bu ilke doğrultusunda hareket ettiklerini belirtti.

Evi temizlenen ve tek başına yaşayan 78 yaşındaki Veli Yıldız da uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bir torunum var. O da Çankırı'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından okutuluyor. İki oğlum var, onlar da benden ayrı ve uzakta yaşıyorlar. Devletten Allah razı olsun. 3-5 kuruş harçlık verirse onunla yaşarız" ifadelerini kullandı.

Temizlik görevlilerinden Serap Bildik ise yaşlıların, yardıma muhtaç olanların bakımlarını ve evlerin temizliğini severek ve huzur duyarak yaptığını kaydetti.