YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesi, ramazan ayı dolayısıyla aşevinden yemek alamayan yaşlı ve hastaların yemeklerini kapılarına kadar götürüyor.

Yozgat Belediyesine ait aşevinde her gün yaklaşık 130 kişiye yemek pişiriliyor. Belediyede kayıtlı ihtiyaç sahiplerine verilen sıcak yemek hizmeti kapsamında, yürümekte zorluk çeken yaşlı ve hastalar için evlere servis yapılıyor.

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yardıma muhtaç ailelerin yemeklerini evlerine kadar ulaştırdıklarını söyledi.

Aşevine gelemeyecek durumdaki ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtmak üzere belediye bünyesinde özel bir ekip oluşturduklarını belirten Karslıoğlu, “Yozgat'ta 35 aileye, yani 130 kişinin iftar yemeğini evlerine kadar götürüyoruz. Bu insanlarımızın tamamı bakıma muhtaç ve aşevine kadar gidip yemeklerini alamıyorlar. Biz de bu insanlara yardımcı olmak adına bu sorumluluğu üstlendik" dedi.

Yemek dağıtımının yanı sıra ekmek ve kuru gıda dağıtımı da yapıldığını ifade eden Karslıoğlu, şunları söyledi:

"İhtiyaç sahibi insanlara günlük yaklaşık 2 bin 500 ekmek dağıtımı yapıyoruz. Yine aynı şekilde Ramazan ayı münasebeti ile 260 aileye kuru gıda yardımı yapıyoruz. Bu tür yardımı yaptığımız kişi sayısı yaklaşık 5 bin kişiyi bulmakta. Sadece Yozgatlı vatandaşlarımıza değil, ülkelerindeki savaş ve karışıklıktan dolayı ülkemize yerleşen ve Yozgat'ta ikamet eden Suriyeli, İranlı, Iraklı insanlara da aynı şekilde yardımda bulunuyoruz."

- Oğlu öldü, kimsesiz kaldı

Komşusunun evinde tek başına yaşayan 102 yaşındaki Döndü Doğan, her gün belediye çalışanlarının getirdiği sıcak yemeklerden yediğini söyledi. 

Oğlu öldükten sonra yalnız kaldığını kaydeden Doğan, "Kimsem yok ve yalnız yaşıyorum. Bir oğlum vardı ve 10 yıl önce vefat etti. Gelinim var ama o da nerede şimdi bilmiyorum. Oturduğum ev kendimin değil, komşunun evinde oturuyorum. Yozgat Belediyesi her gün yemeğimi, ekmeğimi getiriyor. Bu uygulamadan çok memnunum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Belediye de olmasa ben acımdan ölürüm" diye konuştu.

Doğan, görevlilerin her gün sıcak yemeği sefer tasları ile evlerine kadar getirdiğini ifade ederek, "Allah razı olsun, yemeğimizi her gün getiriyorlar. Onların yaptığını kimse yapmıyor. Ayağımıza kadar getiriyorlar yemeğimizi, çok memnun oluyoruz, çok dua ediyoruz" dedi.