Yatağan Termik Santrali’ni özelleştirme sonucu bünyesine katan Bereket Enerji, santralde çalışan işçilerin tüm haklarının korunacağını ve santralin verimliliğinin arttırılacağını açıkladı.

Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ve Başkan Yardımcısı Ali Yağlı, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek, Yatağan Termik Santrali ve işçilerin eylemleri ile ilgili açıklama yaptı. Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Yatağan Termik Santrali’nin özelleştirilmesi ile ilgili sürece dahil olduklarını belirterek, "Açık ihalede verdiğimiz teklifle birinci olduk. Aylar süren çalışmaların ardından özelleştirilmeyle ilgili her şey neticelendi. Şirketimiz üstüne düşen yükümlülükleri yerine getirdi. Hukuken bu devir gerçekleşti. Bundan sonra asıl işler başlıyor" dedi.

Öncelikle verimi düşük olan santralin verimli hale getirilmesinin gerektiğini belirten Ceyhan Saldanlı, "200 milyon dolarlık yenileme yatırımları yapılacak. Artık santralin bacasından kirli duman çıkmayacak. 200 milyon doların yarısı çevrenin korunması, diğer yarısı da kapasite ve verimliliğin arttırılması için kullanılacak. Biz bunları mevcut personelimizle yapacağız. 9 bin çalışanımızın üstüne Yatağan’la birlikte yeni üyeler eklenecek. Onlar için bu aileye katılmak uygun bir seçim olur. Bizler de onlarla çalışmak istiyoruz. Hiçbir yasal hakları çiğnenmeyecek. Tüm kanunen kazanılmış hakları devam edecek. Ücretlerinde düşme olmayacak. 4-C kapsamında ayrılmak isteyenler her türlü yasal haklarını kullanabilir. Yıllarca düşük verimle çalışan santral artık daha verimli çalışacak. Halka ve çalışanları faydalı olmayacak hiçbir çözüm sürdürülebilir değildir" diye konuştu. dedi.

"KİMSE İŞTEN ÇIKARILMAYACAK"

Daha önce Aydın, Denizli ve Muğla’nın elektrik dağıtımını yapan AYDEM’i aldıklarını belirten Saldanlı, şunları söyledi:

"O gün çalışandan daha fazla kişiyi çalıştırıyoruz. 30 olan mühendis sayımız 70’e çıktı. Ücretlerin seviyesi eskisinden daha yüksek. Çalışanlar ve hizmet ettiğimiz halkın da daha mutlu olduğunu düşünüyorum. Yatağan’da da aynısının olmasını istiyoruz. Orada çalışanlarla biz de daha mutlu olacağız. Bizimle çalışmak isteyen herkesle biz çalışmaya hazırız. Bunu işçilerimize söylemek istiyorum. Hiç kimse boş tereddütlerle vesveseye katılmasın. İşlerini terk etmesinler” diye konuştu. Şirketin yabancı sermayeye devri ile ilgili bazı duyumlar aldıklarını belirten Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, “Böyle bir şey söz konusu değildir. Biz Türkiye’nin yerli enerji şirketiyiz. Bize göre çözülmesi gereken bir sorun yok. Bir yanlış anlaşılmanın söz konusu olduğunu düşünüyorum. İşçilerimizin asla kaybı olmayacaktır. Yasal hakları saklıdır. En kısa sürede işin çözüleceğini düşünüyoruz. Gösterilerin en kısa sürede ortadan kalkmasını ümit ediyoruz."

"YATAĞAN’IN KİRLENMESİNİ ÖNLEYECEĞİZ"

Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Yağlı da, bugüne kadar ülke ekonomisine katkıda bulunmak için çalıştıklarını, hiçbir zaman ne kadar para kazanacaklarını düşünmediklerini belirterek, "Yatağan Termik Santrali’nde yüzde 60’a varan kapasite artırımı yapılabilir. Verimliliği ve kapasiteyi arttırdığımız taktirde ülke ekonomisi de kazanacak. Biz bölgenin şirketiyiz ve öyle kalmaya da devam edeceğiz. Yapacağımız yatırımlarla Yatağan’ın kirlenmesini önleyeceğiz" dedi.