KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de yaşadığı psikolojik sorunlar ve yeme bozukluğu nedeniyle vücut ağırlığı 70'den 200 kilograma çıkan "morbid obez" kadın, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde diyetisyenler eşliğinde kilo vermeye başladı.

Kızının yardımı olmadan yürüyemez duruma gelen 51 yaşındaki Yurdagül Ünal'ın kilosu 200'den 187'ye düştü. Psikiyatrik rahatsızlıkları nedeniyle Ünal'a uygulanması düşünülen mide küçültme ameliyatından vazgeçildi.

Annesine bakabilmek için eğitiminden ve işinden ayrılmak zorunda kalan kızı Zehra Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı'nın haberinden sonra annesinin Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak kontrol altına alındığını söyledi.

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü uzmanlarının eve geldiğini ve annesini kontrol ettiğini belirten Ünal, onların raporu ve yönlendirmesiyle annesinin ambulansla hastaneye götürüldüğünü ifade etti.

Annesinin diyetisyen kontrolünde kilosunun takip edildiğini dile getiren Ünal, şöyle konuştu:

"Ameliyat olacaktı. Psikiyatrik sorunu olduğu için ameliyat olamayacağını söylediler. İki günde bir kilosu ölçülüyor. Kilosu 200'den 187'ye düştü. İnşallah, bu düşüşün daha da ilerlemesini ve annemin zayıflamasını istiyorum. Evde hiç yürüyemiyordu. Tuvalete giderken bile çok zorluk çekiyordu. Şimdi hastanede daha iyi ve daha sağlıklı bakılıyor. Hastanenin koridorunda yürütüyorum. En çok da istediklerini yapabileceği umudu bizi sevindiriyor. Yürüme, gezme, alışveriş yapma ve istediği giysileri giyebilme imkanına kavuşacak."

Yurdagül Ünal da kilo vermek için hastaneye yattığını belirterek, "Kilo veriyorum, şimdi iyiyim, hareket edebiliyorum. Gezmek, çarşıya pazara çıkmak istiyorum. Yatağımda rahat rahat uyumayı özledim. Zayıfladıktan sonra yatağımda rahat rahat uyumak istiyorum" dedi.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi iç hastalıkları uzmanı Dr. Metin Durandurdu, 15 gün önce Yurdagül Ünal'ın hastaneye yatırıldığına işaret ederek, gerekli tetkiklerin yapıldığını, kardiyoloji ve psikiyatri uzmanları tarafından durumunun incelendiğini aktardı.

Ünal'ın tetkiklerinde çok büyük olumsuzluklara rastlanmadığına dikkati çeken Durandurdu, şöyle dedi:

"Diyetisyenlerimiz nezaretinde hastamıza uygun diyet listesi hazırlandı. Hastamız hafiflemeye başladığını söylüyor. Verdiği kilodan daha fazla bir mutluluk var. Kilo vermeye başladıktan sonra hastanın öz güveni artmaya başladı. Moral açısından çok iyi geldi. Bir operasyonla mide küçültme ameliyatlarını yapmayı planlıyorduk. Ama, hastadaki psikiyatrik rahatsızlık nedeniyle bu işlem yapılamıyor. Hastane ortamında diyetisyen nezaretinde uygun diyetle, yürüyüş egzersizleriyle kilo verdirmeye devam ediyoruz. Takip ve tedavisi hastanemizde devam ediyor."