Mardin-Suriye Platformu Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye’nin çok büyük bir göç dalgasıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, Rasul Ayn’da (Sere Kaniye) insanların göçe hazır bir şekilde beklediklerini söyledi.

Mardin Sivil Toplum Örgütleri Platformu’nun aylık periyotlarla düzenlediği istişare toplantısında konuşan Mardin-Suriye Platformu Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, Mardin’de yaşayan Suriyelilerle ilgili bilgiler verdi. Mardin’de resmi verilere göre, geçici ikamet belgesi verilen 102 bin Suriyeli muhacirin parmak izi verdiğini ifade eden Timurağaoğlu, "Parmak izi alınan 102 bin muhacirin resmen Mardin’de yaşadığını verdikleri parmak izi verilerinden anlayabiliyoruz. Ancak gayri resmi olarak bu rakamın il genelinde iki katına yaklaştığını düşünüyoruz. Mardin halkı olarak, komşumuz Suriye’de yaşanan iç savaştan ötürü topraklarını terk edip, ülkemize misafir olan muhacirlere yardım elini uzatmak için kurmuş olduğumuz Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu, bugüne kadar 4 milyon lira değerinde ayni ve nakdi yardımda bulundu. Yardımlarımız, bundan sonra da özellikle yaklaşan kış mevsimi nedeniyle artarak devam edecektir. Sadece Allah rızası gözetilerek yapılan bu yardımlar, Mardin’in ruhunu yansıtan kardeşlik hukuku içerisinde şehrimizde misafirimiz olarak bulunan bütün muhacir kardeşlerimize ulaştırılmaktadır" dedi.

"YENİ BİR GÖÇ DALGASIYLA KARŞI KARŞIYA KALABİLİRİZ"

Suriye’de her geçen gün biraz daha artan olayların bölge halkını tedirgin etmeye devam ettiğini aktaran Timurağaoğlu, "Suriye’de devam eden çatışmalar özellikle de sınır komşusu olan kentlerde endişe ve korkuya neden oluyor. Çünkü hepimizin orada yakınları var, akrabaları var. Akrabalarımızla yaptığımız görüşmelerde tedirginliğin arttığını, daha önce sakin olan bölgelerde bile iyiden iyiye homurdanmaların başladığını öğreniyoruz. Genişleyen savaş alanı insanların yaşam noktasını her geçen gün biraz daha daraltıyor. Özellikle Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Rasul Ayn olarak bilinen ilçede herkes evlerini toparlamış, değerli eşyalarını yanlarına almış ve göçe hazır bir şekilde bekliyorlar. Rasul Ayn olarak da bilinen bu ilçenin nüfusu çok yoğun, öyle sanıyorum ki diğer yakın bölgelerde de benzer tedirginlikler var" diye konuştu.