ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ankara'yı sola teslim etmeyen bu kitlemiz, Allah'ın izniyle bir sefer daha AK Parti'yi iktidara getirecek" dedi.

Gökçek, Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının açılış törenindeki konuşmasında, başkentin en şen yeri olan Şentepe'nin AK Parti'nin kalesi olduğunu belirtti.

Yıllarca gecekonduların bulunduğu bu bölgede artık evlerin yükseldiğini dile getiren Gökçek, açılışını yaptıkları hattın günlük ortalama 20 bin kişiyi taşıyacağını kaydetti.

Gökçek, Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının toplam uzunluğunun 3 bin 250 metre, yeni açılacak bölümün ise bin 800 metre olduğunu ifade ederek, Ankaralıların teleferikle dakikalar içerisinde Yenimahalle metro durağına ulaşacağını söyledi.

Ulaşımda en ucuz maliyetin teleferik olduğunu kaydeden Gökçek, ömrü en az 50 yıl olacak teleferiğin tüm Ankaralılara hizmet vereceğini söyledi.

-"Hepsi AK Parti'ye karşı birleşti"

 Türkiye'nin 7 Haziran'da seçimine doğru gittiğini belirten Gökçek, konuşmasında şunlara yer verdi:

"13 yılda 10 tane seçim yaptık. Hepsi AK Parti'ye karşı birleşti. AK Parti'yi devirmek için uğraştı. Ama her seferinde biz onları tuş ettik. Üst akıl, ana sponsor olarak paralel yapıya olayı ihale etti. Paralel yapı, CHP, MHP ve HDP'ye hükmederek istediğini yaptırmak istiyor. Hedefleri, Türkiye'de bir koalisyon kurmak. Bu koalisyonu kurduktan sonra PKK'lılara İçişleri Bakanlığı'nda polis veya Adalet Bakanlığı'nda savcı veya hakim, Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen yaptırmak istiyorlar. Bakanlıklardan bir tanesini CHP'yi teslim edip DHKP-C'lilerin burada görev almasını istiyor. Allah'ın izniyle sizler buna müsaade etmeyeceksiniz. 21 yıldan bu yana 5 yerel seçim geçirdik. Ankara'yı sola teslim etmediniz. Ankara'yı sola teslim etmeyen bu kitlemiz Allah'ın izniyle bir sefer daha AK  Parti'yi iktidara getirecek."