ANKARA (AA)- Yenimahalle Belediyesi, 3-6 yaş grubu çocuklara oyun ve eğitimi iç içe verecek 2 yeni anaokulu ile 210 çocuğu daha ilkokula hazırlayacak.

Yenimahalle Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni açılacak 210 kişilik 2 yeni anaokulunun inşaatı tamamlandı.

3-6 yaş arası çocuklara hizmet verecek olan Burç Mahallesi’ndeki dört katlı Adile Naşit Anaokulu ve Gündüz Bakımevi’nde 8 derslik, 4 uyku odası, öğretmenler odası, rehberlik servisi, revir ve doktor odası, yemekhane, kapalı teras, çok amaçlı salon, iç bahçe, çamaşırhane, mutfak, açık ve kapalı oyun alanı ile oyuncaklar bulunuyor.

Yunus Emre Mahallesi’nde açılacak beş katlı Ragıp Tüzün Anaokulu ve Gündüz Bakımevi ise 7 derslik, 3 uyku odası, öğretmen, doktor ve psikolog odası ile kapalı ve açık oyun alanları, yemekhane, kapalı teras ve mutfaktan oluşuyor.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, çocukların rahat, mutlu ve huzurlu bir öğrenim görmesi ve neşeli zaman geçirebilmeleri için tüm ayrıntıları düşündüklerini kaydederek, “Anaokullarımızda çocuklarımız küçük yaşta okul öncesi eğitimle, eğitim öğretim hayatına tam donanımlı olarak hazırlanıyor. Ağaç yaşken eğilir. Küçükken çocuğa ne aşılarsanız büyüdüğünde meyvesini de yersiniz. Biz anaokullarımıza büyük önem veriyoruz. Verdiğimiz eğitim kalitesi ve çocuklarımıza hazırladığımız koşullardan dolayı anaokullarımıza yoğun talep oluyor ve talebi karşılamakta zorlanıyoruz. Bu nedenle iki yeni anaokulunu daha hizmete açacağız. Şimdiden tüm Yenimahalle halkına hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.