Çankırı’daki yerel işletmelerin kendilerine yük taşıtmadığını öne süren Çankırı Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri eylem yaptı.

Kamyonlarını Çankırı-Ankara Karayolu üzerinde bulunan fabrikaların önüne çeken nakliyeci esnafı, yerel işletmelerin kendilerine iş vermek yerine şehir dışından gelen nakliyecileri tercih ettiğini ifade ederek, ekmek parası kazanamadıklarını ifade ettiler.

Uzun yıllar Çankırı’daki fabrikaların nakliye işini yaparak para kazandıklarını anlatan kamyoncular, yerel işletmelerin son yıllarda şehir dışından gelen nakliyecileri tercih ettiğini ve bunun kendilerini zora düşürdüğünü anlattılar.

Çankırı Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Şahin, nakliyeci esnafı olarak yaklaşık 300 araçla hizmet verdiklerini kaydetti.

En büyük sıkıntılarının yerli yatırımcıların yabancı nakliyecileri tercih etmeleri olduğunu dile getiren Şahin, son yıllarda Çankırı ekonomisinin ve nakliye esnafının büyük sıkıntı yaşadığını vurguladı.

İş bulamayan nakliyecilerin şehir dışına yöneldiğini ifade eden Şahin, "Memleket bize sahip çıkmayınca doğal olarak ekmek paramızı kazanmak için başka şehirlere gidiyoruz. Şimdi biz 300 araçtan 100 araca düşeceğiz. Göç vermeyelim diyorsanız, bize sahip çıkın" dedi.

ÇOCUKLAR KAPICIYA BABA DİYOR

Memleketi Çankırı’da iş bulamadığı için şehir dışında nakliye işi yaptığını ifade eden bir kamyoncu da," Memleketimizde iş kalmadığı için, memleketimize sürekli gelemez olduk. Evimize giremiyoruz. Çoluk çocuk yüzümüzü unuttu, artık kapıcıya baba diyorlar. Bize sahip çıkılmasını istiyoruz" dedi.

Kamyoncular, Çankırı’ya yatırım yapan esnafları duyarlı olmaya davet etti.