YOZGAT (AA)  - Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, emniyetin her şeyin başı olduğunu, emniyet olmadan hiçbir şeyin kıymetinin olmayacağını söyledi. 

Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası Bozdağ ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in katıldığı törenle hizmete açıldı.

Bozdağ, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 910 kilometre sınırı bulunan Suriye'de 4 yıldır devam eden iç savaş olduğunu anımsattı.

"Orada dünyanın en zengini olsanız bir kıymeti var mı?" diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"En güçlüsü olsanız bir kıymeti var mı? Ne ararsanız her şeyiniz olsa, bir eliniz yağda bir eliniz balda olacak şekilde imkanınız olsa bir kıymeti var mı? Hiçbir kıymeti yok. Rahat bir uyku uyuma şansınız yok. Eşinizi, çocuklarınızı, torunlarınızı, yakınlarınızı, kendinizi koruma şansınız yok. Onun için güvenlik, huzur, barış, istikrar olmazsa insanın sahip olduğu hakların da hürriyetin de imkanların da bir kıymeti yoktur. Eğer bugün biz Türkiye'de huzur, güvenlik, barış içerisinde yaşıyorsak elbette Türkiye'nin siyasi istikrarının güçlü iktidarının önemi büyük ama bir o kadar güvenlik birimlerimizin, emniyet teşkilatımızın, askeriyemizin ve istihbarat örgütlerimizin yaptıkları can siperhane ve fedakarhane görevleri de kıymeti de büyüktür."

Emniyet Genel Müdürü Lekesiz de memleketi Yerköy'e yapılan emniyet binasının açılışına katılmaktan onur duyduğunu söyledi.

Türkiye'nin artık her alanda adından söz ettirdiğini belirten Lekesiz, şöyle devam etti:

"Memnuniyetle görüyoruz ki bölgemizde Ortadoğu coğrafyasında dünya ekonomisine entegre olan sadece Türkiye Cumhuriyeti var. Hemen her alanda büyük bir üretim ve büyük bir yarış söz konusu. Türkiye'nin sosyal, kültürel, ekonomik gelişimini devam ettirebilmesi huzur ve güven ortamına bağlı. Huzur ve güvenin, emniyetin, asayişin olmadığı yerde diğer işlerden bahsedebilmemiz zor. Her meslek, milletin nezdinde taşıdığı önem derecesinde muteberdir. Dolayısıyla güven dolu bir ortam, huzur, emniyet, asayiş milletimiz için ne kadar değerliyse emniyet teşkilatı da milletimizin geleceği açısından o kadar değerli kurumlarımızdan, teşkilatlarımızdan bir tanesi." 

Lekesiz, emniyet teşkilatının 170 yıldır hukukun üstünlüğü ilkesinin hayata geçirilmesinde, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin açılmasında, ülkenin sosyal ve ekonomik kalkınmasının devam ettirebilmesinde büyük katkılarda bulunduğuna işaret etti.

Teşkilatlarının 300 bine yaklaşan personeliyle dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiğini vurgulayan Lekesiz, şunları kaydetti: 

"Emniyet teşkilatı, ülkemizin daha güçlü ve müreffeh bir geleceğe yürüyebilmesi için üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirerek tüm personeli ile çalışmaktadır. Trafikten terörle mücadeleye, çocuklarımızı zehirlemeye çalışan uyuşturucu tacirlerinden organize suç şebekelerine kadar bunların hepsini yakından takip ederek gereğini yapmaktadır. Bilmenizi isterim ki ülkemizdeki huzuru, esenliği, güvenliği, asayişi, doğrudan veya dolaysız etkileyen tüm değişkenler emniyet teşkilatımız tarafından takip edilmekte, analiz edilmekte, bunların bugüne ve yarınlara nasıl yansıyacağına ilişkin çalışmalar yapılmakta ve insanımızın daha huzur ve güven ortamında yaşayabilmesi için 24 saat esasına dayalı olarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışmaktadır."

Konuşmaların ardından Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binasının açılış kurdelesini kesen Lekesiz ve Bozdağ, binayı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Açılışa, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Belediye Belediye Başkanı Kazım Arslan ve Emniyet Müdürü Saim Akpınar da katıldı.