SİVAS (AA) - Sivas'ta, doğada bulunan yaban ördeklerini, sesinden ve görüntüsünden faydalanarak avlamak amacıyla aralarında yeşil başlı ördeklerin de yer aldığı canlı mühreler kullandıkları belirlenen avcılar, 5 bin lira idari para cezasına çarptırıldı.

Orman Su İşleri Sivas Şube Müdürü Selami Şahinbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şarkışla ilçesinde bir gölde canlı mühre (ördek) kullanılarak yaban ördeği avlandığı ihbarı üzerine harekete geçtiklerini söyledi.

Av Koruma ile jandarma ekiplerinin av yapıldığı belirtilen göle intikal ettiğini ifade eden Şahinbay, gölde üç kişinin yeşil başlı ördeklerin de yer aldığı hayvanları canlı mühre olarak kullandığının tespit edildiğini belirtti.

Şahinbay, üç kişiyi canlı mühre olarak kullandıkları yedi ördekle yakaladıklarını ve bu kişilere yaklaşık 5 bin lira idari para cezası kestiklerini aktardı.

Avcıların ellerinde bulunan ördeklere el konulduğunu anlatan Şahinbay, "Biraz halsiz düşmüşlerdi, kurumumuzda misafir ettik. Daha sonra Tödürge Gölü'ne saldık" dedi.