Tuzla Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla engelli çocukların yer aldığı tiyatro ve dans gösterisi düzenledi. Gösteriye katılan Yeşilçam’ın unutulmaz yıldızları, tiyatro ve dans gösterisi sunan engelli öğrencilere tam not verdi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Tuzla Belediyesi İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenlendi. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu tarafından engelli çocukların topluma adaptasyonunu sağlamak için 47 çocuğa tiyatro ve dans eğitimi verildi. Süheyl ve Behzat Uygur’un sunuculuğunu gerçekleştirdiği programa Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Eşref Kolçak, Nuri Alço, Salih Güney ve Bahar Öztan’ın yanı sıra engelli çocuklar ve aileleri katıldı.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’nun gönüllü çalışmaları ile 1 yıldır ücretsiz eğitim alan 47 engelli çocuk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ‘Engellerimiz Engel Değil’ tiyatro ve dans gösterisi ile izleyenlerin beğenisini topladı. Engelli çocukların müzik dinletisi ile başlayan program izleyicilerden alkış aldı. Bir çocuğun rüyasında arkadaş aramasının anlatıldığı tiyatro oyunu verdiği sosyal mesaj ile Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden tam not aldı. Final sahnesinde Yeşilçam filmlerine hayat veren yıldızlar sahnede engelli çocuklara destek vermek için çocuklarla birlikte sahnede şarkı söyledi.

Engelli bireyler için gösterinin büyük önem taşıdığını belirten Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, ‘‘Gerçekten bugün buradaki engelli çocuklar yüreklerini koyarak oynadı. Çok uzun zaman eğitimlerden geçtikten sonra bu aşamaya geldiler. Aslında birlik ve beraberlik içinde olmanın mutluluğunu yaşadılar. Biz, Tuzla Belediyesi ve ülke olarak istiyoruz ki engelli ve engelsiz bütün yürekler bir olsun’’ dedi.

“SOSYAL SORUMLULUK DEĞİL İNSANLIK PROJESİ”

Yeşilçam’da oynadığı kötü adam karakteri ile beğenilen Nuri Alço ise, “Onların arasında, aynı duyguyu hissetmek ve beraber olmak çok güzel bir duygudur. Belediye başkanımızı gerçekten kutluyorum çok güzel bir etkinlik yaptığı için. Bu artık bir sosyal sorumluluk projesi değil bir insanlık projesidir. Buradaki kardeşlerimiz engelleri aşmış. Her insan bir engelli adayıdır bunu unutmayalım’’ diye konuştu.

Tiyatro gösterisinde yer alan çocuklardan Ali Eren Karakaya da, “Ben tiyatroda yaramaz çocuğum. Bayağı zamandır hazırlanıyoruz” dedi.