ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, yetim çocuklar için doğum günü etkinliği düzenledi.

Vakıf binasında gerçekleştirilen programda, 6 yetim çocuk için doğum günü pastası hazırlandı. Süslenmiş pastadaki mumları üfleyen çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Adıyaman İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Birimi Başkanı Fazlı Karakuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte sahip çıktıkları 250 yetimin ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Onları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadıklarını belirten Karakuş, yetimleri sevindirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Dernek gönüllüleri olarak yetimlerle sürekli beraber olduklarını dile getiren Karakuş, okullarda her sınıfa bir yetim kardeş projesi başlattıklarını vurguladı.

Düzenledikleri etkinliklerle yetimlerin sevinçlerine ortak olduklarına işaret eden Karakuş, şunları kaydetti:

"Her sınıfın bir yetim kardeşi var projesi kapsamında bir yetim alan Şehit Cem Özgül İlkokulu öğrencileri de etkinliğe katılarak çocuklarımızın sevinçlerine ortak oldular. Vatandaşlarımız her ay devam eden bu etkinliklerimize katılabilir, çocuklarımızın sevinçlerine ortak olabilirler. Her şey, çocukların güzel tebessümleri devam etsin, kalpleri hep sıcak kalsın diye. Unutmayalım ki yetim gülerse dünya güler."