KONYA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi'nin "Yetim Dayanışma Günleri" programı kapsamında yetim çocuklar 2 bin fidan dikti.

İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Selçuklu ilçesi Sille Yolu'ndaki alanda düzenlenen etkinlikte  yetimlerin keyifli saatler geçirdiğini söyledi.

Yetimlere doğa sevgisi aşılamak ve insanlığa faydalı işler yapma şuuru kazandırmak için toplandıklarını aktaran Uysal, "Yetim çocuklarımız ile aileleri burada. Suriyeli ve Gazzeli yetimlerimiz de var. Kalabalık bir aile olarak 2 bin fidanı dualarla toprakla buluşturduk. Her yıl yaptığımız bu programları, bu yıl yine doğanın yenilenmesi için burada yetim yavrularımızla gerçekleştiriyoruz. İnsanların yeşille bezenmiş bir doğada yaşaması için bu fidan dikimi etkinliği önemlidir" diye konuştu.

Uysal, yetimlerin kendilerini fidan gibi hayal ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Nasıl bir fidan büyüyüp ağaç olunca insanlığa hizmet veriyorsa bu yetimlerimiz de en güzel şekilde yetişip insanlığın hayrına olan işleri yapacaklardır. İnşallah yetimlerimiz onlara verdiğimiz emeklerle büyüyecekler. Bu işler birer eğitimdir. Fidan dikmek bu eğitimin bir parçasıdır. Bu yavrularımız da doğa sevgisi kazanıyor. İnsana hizmet etme, faydalı ve hayırlı işlerle uğraşma alışkanlığı kazanacaklar. Bu yavrularımız, sokak çocuğu, tinerci ve balici olmayacak. Ülkesine, ailesine ve çevresine hayırlı faydalı bireyler olarak yetişecekler."

İHH'nın Yetim Dayanışma Günleri" etkinliğinin geleneksel hale geldiğine dikkati çeken Uysal, bu kapsamda nisan ve mayısta önemli programlar düzenleneceğini bildirdi.

Uysal, mayıs ayı sonunda yetim sponsor buluşmasıyla yetim ve hamilerini bir araya getireceklerini anlatan Uysal, "Yabancı ülkelerden çok sayıda yetimi Konya'da buluşturacağız. Yetim dayanışma günlerinde çok sayıda program düzenleyeceğiz. Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki yetimhanelerimize gideceğiz. Oradaki yavrularımıza sağlık taraması yapacağız" ifadelerini kullandı.

Katılımcılara pilav, et ve ayran ikram edildi.