KIRŞEHİR (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kırşehir Şubesi ile Kırşehir Müftülüğünün düzenlediği "İyilik Sorfası"nda yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar ile huzurevindeki yaşlılar birlikte iftar yaptı.

Müftülük binasında gerçekleştirilen iftar programında konuşan TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, TDV'nin mağdur insanlara yardım eli uzattığını ifade ederek, Vakfın kurulduğu günden bu yana katettiği yolla bugün dünya genelinde bir iyilik hareketi haline geldiğini söyledi.

Aynı sofrada aynı çorbayı birlikte içmenin ve bir gönül birliği meydana getirmenin çok anlamlı olduğunu anlatan Bilgin, "Bu ramazanın bereketi ve rahmetidir. Bu birliğimiz, bütünlüğümüz, muhabbetimiz, gönül birliğimiz ülkemizin her köşesinde meydana geliyor. İslam alemi içerisinde de bu birlik ve beraberliğin meydana gelmesini gönlümüz istiyor" diye konuştu.

Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları ile 92 kurumun iş birliğiyle gerçekleştirecekleri ramazan yardım programı kapsamında, dünyanın farklı coğrafyalarında 45 bin gıda kolisi dağıtılacağını, kurulacak sofralarda ise 132 bin 943 kişiye iftar verileceğini kaydetti.

Vakfın ramazan dolasıyla gerçekleştirileceği etkinlikler hakkında bilgi veren Bilgin, şöyle konuştu:

"Bu yılki ramazan programı kapsamında, Türkiye geneli ile dünyanın 68 ülke ve 400 farklı bölgesinde yardım dağıtımı ve iftar programları düzenleyeceğiz. Bu yıl ramazan ayında yurtiçinde her biri 25 lira değerinde toplam 154 bin kartı ihtiyaç sahipleri ve sığınmacı ailelere ulaştırıyoruz Yurt dışında yaklaşık 2 milyon dolarlık yardım faaliyeti gerçekleştirilecek. Bu ramazanda 68 ülke ve 400 bölgede iyiliğin sesi olacağız."

İyilik Sofrası iftar programına, Vali Yardımcısı Özkan Demirel, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, İl Müftüsü Mehmet Şahin ve yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar ile huzurevindeki yaşlılar katıldı.