KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Seyrani Ziraat Fakültesi ve Fecir Bilinçlendirme ve Yardımlaşma Kulübü ile Uluslararası Doktorlar Derneği ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın desteğiyle düzenlenen "hasat şenliği"nde Kayserili ve Suriyeli yetimler bir araya geldi.

Kayserili çocuklar, Seyrani Ziraat Fakültesinin Yıldırım Beyazıt Çiftliğinde yetiştirdikleri domates, biber, patlıcan, çilek, karpuz, kavun gibi sebze ve meyvelerin hasadını yaptı.

ERÜ yemekhanesinin bahçesinde düzenlenen programda, Kayserili yetimler, yetiştirdikleri ürünleri 80 Suriyeli yetimle paylaştı. 

Burada kahvaltı eden çocuklar, etkinlikler sayesinde de kısa sürede kaynaşarak gönüllerince eğlendi. Program kapsamında düzenlenen "kardeşlik ve mutluluk" temalı resim yarışmasında da dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. 

ERÜ Fecir Bilinçlendirme ve Yardımlaşma Kulübü Başkan Yardımcısı Güler Kara, burada gazetecilere yaptığı açıklamada,  kulüp olarak çeşitli faaliyetler yürüttüklerini, bunlardan en önemlisinin de yetim çalışmaları olduğunu vurguladı. 

Yetim çocuklara öncelikle derslerinde yardımcı olarak destek vermeye başladıklarını ifade eden Kara, yaklaşık 2 yıldır İHH himayesindeki bu çocuklara derslerinde yardımcı olduklarını anlattı.

"Bir apartman çocuğu olduğunu ve patlıcanın nasıl yetiştiğini bilmediğini" ifade eden Kara, "Muhtemelen çocuklarımızın büyük bölümü de küreselleşen çağımızda bundan haberleri yoktur. Biz onların rehabilitasyonu için böyle bir çalışma düşündük ve ziraat fakültesiyle iş birliği içinde bu projeyi gerçekleştirdik. Haziran ayında fide dikimini gerçekleştirmiştik, bugün de hasat yapıyoruz. Asıl amacımız, çocuklarımızın yardımlaşma bilincini içselleştirmelerini sağlamaktı" dedi.