Eskişehir’de yılbaşına sayılı günler kala vitrinleri daha çok süslemeye başlayan hediyelik cam süslemelerine talep artıyor.

Eskişehir Odunpazarı bölgesinde bir cam sanatları atölyesinde yapılan hediyelik yılbaşı cam süslemeleri ilgi görüyor. Yılbaşına yakın son günlerde farklı hediye arayanlar için cam süsleme sanatı eserleri alternatif oluyor. Çeşitli renk ve boyutlarda yılbaşına özel yapılan çam ağacı, geyik ve cüce bibloları gibi cam süslemeleri yeni trend olma yolunda ilerliyor.

Cam sanatları atölyesinde hediyelik ürünler yapan Adnan Çevik, yaklaşık 4 yıl önce cam süsleme sanatına başladığını söyledi. Çelik, "Genelde yılbaşı yaklaştığında veya yılbaşından önce yaptığımız çam ağaçları çok tercih ediliyor. Bunların çeşitli boyutları, çeşitli şekilleri var. En çok tercih edilen şuan yılbaşı olduğu için çam ağacı, yine geyiklerimiz var bunlar çok tercih ediliyor boyutları küçüklü, büyüklü şeklinde oluyor. Yine yılbaşının simgelerinden cüceler çok tercih ediliyor. Bazı durumlarda Noel Baba biblo tarzı değilde kolye tarzı takılar üzerinde tercih ediliyor. Müşterilerimizin aklına gelen yılbaşına özel birçok kolye modeli yapılabiliyor. Bununla birlikte yılbaşı camının dallarına kendi ismini yaptırmak isteyenler oluyor. Yaptığımız ürünlerin hiçbirinde kalıp ya da fabrikasyon olayı yok tamamı el emeği ile hazırlanmış cam süslemeleridir" dedi.

Öte yandan Çelik, fiyatların müşterilerinin istemiş olduğu camın rengine ve işçiliğine göre değiştiğini söyledi.