Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak, yaklaşan yılbaşı öncesinde vatandaşları ağaç kesmemeleri konusunda uyararak "Bugüne kadar ormanlık alandan kaçak ağaç kesimi yapan hiç kimse beraat etmedi" dedi.

Manisa Orman İşletme Müdürlüğü, yeni yıl kutlamaları için orman alanlarında kaçak kesim yaparak ağaçlara zarar vermek isteyenlere karşı tedbirleri artırdı. Vatandaşlara yılbaşı kutlamaları için çam ağaçlarını kesmemeleri konusunda uyarıda bulunan Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak, kaçak kesim yapanların hapis cezası aldığını anlattı. Ağaç kesimlerinin önüne geçmek için fidan dağıtımı yapılacağını kaydeden Yaprak, "Manisa’da çam ve benzeri ağaçların kesilmemesi için tedbirleri artırdık. Görevli memurun yanı sıra ormanda devriye gezilecek. Yasa dışı kesim yapılarak ormanlık alanlardan ağaç temin edenlere ceza uygulanıyor. Ormanlık alanda kaçak kesim yapanlar yakalandığı takdirde bunlara görevli memur tarafından tutanakları tutuluyor. Sonra savcılığa iletiyoruz. Bu vatandaşlar en az 10 ay ceza alıyor. Ceza kestiği ormanlık alana göre ağaç sayısına göre de değişiyor. Bugüne kadar ormanlık alandan kaçak ağaç kesimi yapan hiç kimse beraat etmedi" dedi.

"AĞAÇ KESMEYİN FİDAN DİKİN"

Yasin Yaprak, vatandaşların ağaç kesmek yerine fidan dağıtım yerlerine gelerek fidan alabileceğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Ayrıca, Muradiye fidanlığımızdan vatandaşlar dilediği kadar çam fidanı temin edebilir. Vatandaşlarımız yılbaşında süsledikleri çam fidanını yılbaşı kutlamalarının ardından bahçelerine dikebilir. Böylece hem yeni yıllarını kutlamış olur hem de bir ağaç kazanmış oluruz. Bu yüzden vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Çam ağacı kesmeyin, çam fidanı alarak bahçenize dikin. Manisa’da, ağaç kesen 70’e yakın kişi yakalandı. Bu vatandaşların yargılama işlemleri devam ediyor."