ANKARA (AA) - İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan "Yabancılarla İletişim Merkezi", yurda gelen yabacılardan acil yardıma ihtiyaç duyan bin 460 kişiye el uzattı.

İçişleri Bakanlığı, Türkiye'deki yabancıların sorunlarını iletebilmeleri amacıyla Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde Yabancılar İletişim Merkezini (YİMER) kurdu. Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce kurulan  "ALO 157" merkezinde, yabancılara 4 dilde 7 gün 24 saat hizmet veriliyor.

İnsan ticareti mağdurları ve Türkiye'de kalan yabancılara koruma, vize ve ikamet gibi konularda yardımcı olmak için kurulan YİMER, acil yardıma ihtiyaç duyup polis, jandarma ya da sağlık ekibiyle kendi dilinde iletişim kurmak isteyen yabancılar tarafından da kullanılıyor.

Acil yardıma ihtiyaç duyan yabancılarla kolluk kuvvetleri ve sağlık görevlileri arasında koordinasyon sağlayan YİMER, acil durumlarda yabancıların kolluk birimleriyle temasa geçebilmesi için tercüme hizmeti de veriyor. YİMER'den 158 Sahil Güvenlik, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma ve 112 Acil Çağrı hatlarına yönlendirilen çağrılarla 5 ayda 37 operasyon gerçekleştirildi ve çoğu Suriyeli sığınmacı olmak üzere bin 460 kişi kurtarıldı.

- 4 dilde hizmet veriyor

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde ağustostan itibaren faaliyet gösteren YİMER, Türkçe, Arapça, İngilizce ve Rusça dillerinde yabancıların tüm sorunlarına çözüm arıyor.

İnsan ticareti mağdurlarına yönelik acil yardım ve ihbar hattı olan YİMER, aynı zamanda yabancıların vize, ikamet, uluslararası koruma, geçici koruma gibi konularda tüm sorularına yanıt bulabilecekleri bir iletişim merkezi olarak hizmet veriyor.

YİMER'de bulunan ve çağrı karşılayan yabancı temsilcileri, yabancılara bilgi vermek dışında, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün etki alanına giren tüm konulara ilişkin şikayetleri karşılıyor, kurumun ilgili birimlerine söz konusu şikayetleri iletiyor ve sonucunu takip ederek ALO 157'yi arayan yabancılara geri dönüyor.

Yabancılar İletişim Merkezine, Türkiye'nin her yerinden 157, yurt dışından ise 90 312 157 11 22 aranarak ulaşılabiliyor.