KIRIKKALE (AA) - Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yola çıkanlar, 43 ilin bağlantı noktasındaki Kırıkkale'de yoğunluğa neden oluyor.

Özellikle Kırıkkale-Kayseri ve Kırıkkale-Samsun karayolunda yaşanan yoğunluk nedeniyle araçlar güçlükle ilerliyor. Karayolları ve trafik ekipleri, denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, yoğunluğun olduğu kavşaklarda trafik akışını rahatlatmaya çalışarak, sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı. 

Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kırıkkale-Ankara karayolu Yenişehir Kavşağında trafik ekiplerinin çalışmalarını denetledi. Onar, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatilinin başlaması dolayısıyla yoğun bir araç trafiğinin olduğunu söyledi.

Son bir saat itibariyle kentten yaklaşık 4 bin aracın geçtiğini ifade eden Onar, "24 saat itibariyle hesaplanırsa çok yüksek rakama ulaşacağız. İlerleyen saatlerde trafik daha da hızlanacak ve bu sayı artacak" dedi. 

Zaman zaman araçların 10 ile 40 kilometre arasında trafikte ilerlediğini belirten Onar, şunları kaydetti:

"Sürücülerimiz mutlaka ve mutlaka iki saatte bir mola versinler ve kesinlikle emniyet kemerlerini kullansınlar. Türkiye'nin coğrafi özelliklerine bakıldığı zaman Kırıkkale tam ortası konumunda. Özellikle batıdan doğuya yapılacak seyahatlerde Kırıkkale tam sürücülerin yorgun olacağı döneme denk geliyor. İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Kırıkkale Valiliğinin talimatlarıyla sorumlu olduğumuz karayolları üzerinde yoğun trafik tedbirleri aldık. 10 kilometreye bir ekip görevlendirmek suretiyle trafik kazalarını engellemeye çalışıyoruz."