YOZGAT / KIRŞEHİR (AA) - Yozgat ve Kırşehir'in bazı ilçelerinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yaklaşık yarım saat süren sağanak nedeniyle cadde, sokak ve evlerin bahçelerinde su birikintileri oluştu. Yollardaki su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı. 

Yenidoğan mahallesindeki bazı ev ve iş yerlerinin zemin katlarını su bastı, eşyalar kullanılmaz hale geldi. Sorgun Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri ile itfaiye ekipleri, su baskınlarına müdahale etti.

Vatandaşlar ise evlerine giren yağmur suyunu kovalarla tahliye etmeye çalıştı.

İş yerini su basan Mehmet Köksal, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık yarım saat süren yağıştan büyük zarar gördüğünü söyledi.

Deposunda yaklaşık 100 bin liralık malzeme bulunduğunu ve bunun yarısının kullanılamaz hale geldiğini belirten Köksal, "Kanalizasyon kanalları tıkandığı için suyun basıncıyla rögar kapakları kaldıramadı ve patladı. Sonra da hem evleri hem de depoları su bastı" dedi.

-Kırşehir

Kırşehir'de etkili olan şiddetli yağışın yol açtığı sel baskını ayçiçeği, şeker pancarı, kabak ve hububat ekili arazileri olumsuz etkiledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış, bir çok köyde sele neden oldu.

Çiçekdağı ilçesine bağlı 5 köydeki ayçiçeği, şeker pancarı, kabak ve hububat ekili araziler zarar gördü. Özellikle İbikli, Beşikli, Hacı Demirli köylerindeki arazilerin büyük kısmı sular altında kaldı. Köylerde 3 küçükbaş hayvanla 40 tavuk telef oldu. 

Çiçekdağı'nın Kırıkkale sınırına yakın Bozlar Evci, Gölcük, Konurkale ve Çiçekli köylerinde de dolu nedeniyle meyve bahçeleri zarar gördü. Merkeze bağlı bir çok köyde ise şiddetli yağış nedeniyle oluşan su baskını yüzünden arpa, buğday ve şeker pancarı ekili araziler su altında kaldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin Çiçekdağı ilçesi ve merkeze bağlı köylerde hasar tespit çalışmaları sürüyor.