YOZGAT (AA) - Akdağmadeni ilçesinde, İbrahim ve Özlem Bulut çiftinin "prematüre" dünyaya gelen beşizleri, dördüncü yaş günlerinde sünnet olma heyecanını da yaşadı.

Bulut çiftinin beşizlerinden Ömer Faruk, Yunus Kerem, Davut Ege ve Muhammed Emin için doğum günü partisinin yanı sıra sünnet düğünü de yapıldı. 

Beşizlerin İstanbulluoğlu Mahallesi’ndeki evlerinin önünde gerçekleştirilen kutlamada, sünnet düğünü ve doğum gününe özel 7 katlı pasta kesildi. Bulut ailesine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Kaymakam Ahmet Yıldız, bir çocuğa bile bakmanın zorluğundan söz ederek, "Benim bir çocuğum var. Çocuğa bakmak gerçekten çok zor. Ailemize Allah kolaylık versin. Beşizlere bakmak gerçekten çok zor. Beşizlerimizin yaşları büyüdükçe sorumlulukları da artıyor. Daha önce Kaymakamlık olarak yardım edildi. İnşallah biz yine aileye yardımcı olacağız” diye konuştu.

Belediye Başkanı Suphi Daştan da çocuklara altın hediye etti.

Yaş günlerini kutlayan çocukların, Türkiye’nin "yaşayan ilk beşizleri" olduğunu belirten Daştan, "Maşallah büyüdüler. Annesi, babası büyük emekler sarf ederek bu duruma getirdi. İnşallah sünnetlerinden sonra da ilçemize ve ülkemize hayırlı birer birey olarak hayatlarını devam ettirecekler’’ dedi.

Baba İbrahim Bulut da aynı anda çifte mutluluk yaşadıklarını ifade ederek, beşizlerin bakımlarının gün geçtikçe zorlaştığını söyledi. 

Eksiğiyle, fazlasıyla çocuklarını ellerinden geldiğince en iyi şekilde büyütmeye çalıştıklarını anlatan Bulut, "Şimdi 4 yaşlarına girdiler. Gerek dostlarımın, gerekse kendi çabalarımızla bu zamana getirerek büyüttük” ifadelerini kullandı.

Sünnet düğün hazırlıkları öncesi çok mutlu olduklarını dile getiren anne Özlem Bulut ise iki gündür tatlı bir koşuşturma içerisinde olduklarını aktardı.

Yılların çok çabuk geçtiğini vurgulayan Bulut, çocukları büyütmenin zorlaşmaya başladığını ve masraflarını karşılamakta çok zorlandıklarını kaydetti.

Anne Bulut, 20 Temmuz 2011'de Ankara'da, Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde biri kız beşiz bebek dünyaya getirmiş, doğumlarında 20 kişilik doktor ve hemşire ekibinin görev yaptığı bebeklerin, Türkiye'nin "yaşayan ilk prematüre beşizleri" olduğu bildirilmişti.