Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Muzaffer Ateş, paralel yapıya yönelik operasyonun artık bir gereklilik hali aldığını belirterek, “Çünkü devlet güvenliği ve gelişmesini, hem içte hem de dışta kaotik bir duruma sokuyor” dedi.

Yrd.Doç. Dr. Ateş, paralel yapının çözüm sürecine de karşı olduğunu ve taraflar arasına nifak sokmaya çalıştığını söyledi. Ateş, ülke olarak artık bu paralel yapıdan kurtulmanın zamanı geldiğini belirterek, “Paralel yapı sadece hükümet için değil, bütün siyasi partiler ve tüm vatandaşlarımız için kötü bir virüstür. Paralel yapının faili meçhul olaylarla bağlantısı da ciddi bir şekilde incelenmelidir. Demokratik hiçbir ülkede böyle bir yapı olamaz, yer verilemez” diye konuştu.

‘Ok yaydan çıkmış, çözüm sürecine mecburuz’ diyen Yrd.Doç. Dr. Muzaffer Ateş, “Sürece taraf olalım, ortada kalmayalım. Ortada kalanlar, karşı duranlardan daha büyük vebal altındadır. Lütfen bu vebalden kurtulun. Artık enerjimizi eğitime, bilime, teknolojiye, kalkınmaya ve refaha harcayalım. Çağın icabına göre hareket edelim. Bu çağda en büyük rekabet eğitim, bilim ve teknoloji alanında yapılan rekabettir. Bu alanlarda gençlerimizle birlikte müthiş bir sinerji oluşturabiliriz” dedi.

Yrd. Doç.Dr. Ateş, yeni Türkiye’de artık enerji, bilim ve teknolojinin konuşulması gerektiğini söyledi. Bundan da umutlu olduğunu kaydeden Ateş, “Ar-Ge ve inovasyona yatırım, kaotik sorunlara çözüm, kalkınma, refah ve demokratikleşme gibi pozitif projeler çok konuşulacak ve tartışılacak. Yeni Türkiye’nin 2023 vizyonunu yakalaması ve daha da ileriye taşıması için bu alanlara müthiş yatırımlar yapılacak. Ancak, böyle bir ekosistem içinde uğraşan, çaba gösteren gençler gelişebilir, geleceğimiz ve istikbalimiz olabilir. Yeni Türkiye’de hayalimizin ötesinde iyi şeylerin olacağına inancım tam. Çünkü insanlar her zaman ve hiç durmaksızın olanaksıza yönelmeselerdi, olanaklıya hiç bir zaman ulaşmazlardı. Refah seviyesi yüksek olan demokratik bir ülkede kişisel çabanın o müthiş yükselişini bir düşünün ve hayal edin” şeklinde konuştu.