HAKKARİ (AA) - Terör örgütü PKK'nın Yüksekova ve Şırnak'ın bazı mahallelerinde kazdığı çukur ve kurduğu barikatlar nedeniyle zor günler geçiren çok sayıda aile, kentten ayrılmak zorunda kaldı.

Yüksekova'nın özellikle Orman, Güngör, Cumhuriyet, Esentepe ve Dize mahallelerinde teröristlerin kazdığı çukur ve kurduğu barikatlar, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkiliyor.

Çukur ve barikatların kaldırılması amacıyla yapılması planlanan operasyonda, teröristlerin vatandaşları "canlı kalkan" olarak kullanmak istemesi üzerine çok sayıda kişi ilçeyi terk etti.

Terör örgütü mensuplarının kentten ayrılmamaları için tehdit ettiği vatandaşlar, yanlarına aldıkları birkaç parça eşyayla başka mahallelerdeki akrabalarının yanına veya ilçe dışına taşındı.

İlçeden 350 aile göç etti

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün tespitlerine göre, Yüksekova'dan 350 aile ayrılmak zorunda kaldı. Söz konusu ailelerden 250'sine ulaşan ekipler, ihtiyaçları gidermek için çalışma başlattı.

Ailelerin ihtiyaç analizini yapan ekipler, eğitimlerinden mahrum kalmamaları için öğrencileri farklı okullara kaydetti. İlçeden ayrılan ailelere 55 bin lira yardım yapıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da 221 aileye kira desteğinde bulundu.

Şırnak'ta nüfusun yüzde 70'i evlerini terk etti

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin kazdığı çukurlar, kurduğu barikatlar ve tuzaklanan patlayıcılar nedeniyle can güvenliği endişesi yaşayan vatandaşlar, evlerini terk ediyor.

Teröristlerin çukur kazdığı, barikat kurduğu ve patlayıcı tuzakladığı Dicle, Cumhuriyet, Yeni, İsmet Paşa, Yeşilyurt ve Bahçelievler mahallerinde yoğun göç yaşanırken, 63 bin nüfuslu kentte vatandaşların yüzde 70'inin evlerini terk ettiği öğrenildi.