HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki bazı mahallelerde çukur kazıp, barikat kuran teröristlere yönelik operasyon öncesi güvenlik güçleri, ilçe merkezinde zırhlı araçlardan örgüt mensuplarına "teslim olun" çağrısı yapıyor.

Hakkari Valiliğinin dün saat 22.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar aldığı sokağa çıkma ve ilçeye giriş-çıkış yasağı kararı sonrası kent genelinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

İlçeye giriş ve çıkışların yapıldığı Yeni Köprü, Şemdinli yolu, Dağlıca bölgesi girişi ve Esendere Sınır Kapısı yolunda önlemler artırıldı. Güvenlik güçleri, özellikle Dağlıca bölgesinden teröristlerin ilçeye sızma girişimine karşı önlem aldı.

Bu arada, ilçe merkezinde sokağa çıkma yasağı kararının alındığı saatten itibaren dolaşan zırhlı araçlardan terör örgütü mensuplarına yönelik "teslim olun" çağrısı yapılıyor.

8 mahalledeki çukur ve barikatlar kaldırılacak

Operasyonlar, özellikle teröristlerin çukur ve barikatlar oluşturduğu Orman, Mezarlık, Yeşildere, Dize, Esentepe, Güngör, Cumhuriyet ve Yeni mahallede yoğunlaşacak.

İnsansız hava aracıyla yapılan tespitlere göre, ilçe genelinde yaklaşık 160 barikat, 140 patlayıcı tuzağı, 30 çukur ve 350'ye yakın terör örgütü mensubu bulunuyor.

Terör mağduru ailelere yardım

Çukur ve barikatların bulunduğu mahallelerde yaşayan vatandaşlar da terör örgütünce olası çatışmalarda "canlı kalkan" olarak kullanılmamak için yanlarına aldıkları birkaç değerli eşyayla sokağa çıkma yasağı öncesi ilçeden ayrılmak zorunda kaldı.

Terör örgütü mensuplarının baskısı sonucu ilçeyi terk eden ailelerin büyük bölümü Van ve Hakkari'ye yerleşti.

Söz konusu ailelerin ihtiyaçlarının belirlenmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Hakkari'ye yerleşen 350 aileden 250'sine ekipler ulaştı.