ATİNA (AA) - Yunanistan Göç İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Yannis Muzalas, Avrupa ülkelerinin sığınmacı kriziyle ilgili tutumları nedeniyle Yunanistan'ın transit ülke olmaktan çıkıp bir yerleşim ülkesi durumuna geleceğini söyledi.

Muzalas, sığınmacı sorunuyla ilgili olarak belediye başkanları ve bölge sekreterleriyle yaptığı toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Avusturya ve Balkan ülkelerinin bu konudaki politikalarını eleştirerek, sınırlardan geçişlerin kısıtlanmasıyla Yunanistan’ın sığınmacılar için transit ülke olmaktan çıkıp bir yerleşim ülkesi durumuna geleceğini kaydetti.

Karşılaşılan zorluklara rağmen, ülkedeki sığınmacı sorununun idare edilebilir düzeyde bulunduğunu belirten Muzalas, “Durum idare edilebilir ancak, çok iyi durumda değiliz. Kısa bi süre sonra sığınmacılar ve göçmenler gitmek istedikleri ülkelere gidemeyeceklerini anlayacaklar. İdomeni’deki sınır kapısını kapalı saymalıyız. Sınırın kısa zamanda açılacağını sanmıyorum. Sınırlar açılıncaya kadar bu insanlar bir süre burada kalacak. Ülkede 100 binin üzerinde mülteci ve göçmenin 2 ya da 3 yıl mahsur kalacağı tahmin ediliyor. Bunun sonuçlarına hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Hatipoğlu