Felsefe, kültür ve gönüllülük alanlarında 25 yıldır yapmış olduğu çalışmalarla, Türkiye’nin 12 ilindeki 17 şubesi ve 1 temsilciliğiyle adını duyuran Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, Aktiffelsefe etkinliklerine devam ediyor. Derneğin Manisa ve Bornova şubeleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Kültür Sitesi Lale Salonu’nda bir Anadolu filozofu ve halk şairi olan Yunus Emre’nin hayatını tiyatroyla ele aldı. Tiyatro oyunu öncesi dernek tarafından yapılan çalışmalar sunum şeklinde gösterildi.

Oyunu izleyen Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunus Emre gibi derin fikirleri olan düşünürleri Manisalılar ile buluşturdukları ve gönüllü çabaları ile bir çok kişiye ilham olmaya çalıştıkları için Aktiffelsefe’ye teşekkür etti.

Gönüllü felsefeciler hem Yunus Emre’nin şiirlerini seslendirdi, hem de hayatını oyunla anlattı. Oyun Aktiffelsefe korosunun seslendirdiği, Yunus’un “Gel Gör Beni Aşk Neyledi” ilahisiyle başladı. Sonra Yunus Emre’nin hayatı ve bilgelik yolundaki arayışı sahnelendi. Bab-ı Muhabbet grubundan Ahmed Mahlassız, Hakan Akyol ve Ali Kemal Özkaya’nın ney ve bağlama ile eşlik ettiği tiyatroda Yunus Emre’nin hayatındaki çarpıcı kareler izleyicileri derinden etkiledi.

Oyunun sonunda tüm izleyicilerin de katılımıyla “İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir” şiiri söylendi. Oyunun sonunda izleyiciler oyuncuları ayakta alkışladı.Manisa Yeni Yüksektepe Eğitim Kültür Derneği Şubesi Başkanı Emel Tokuyan, Manisa’da bundan böyle çeşitli kültürel etkinliklerin devam edeceğini ifade ederek Yunus Emre’nin anısına oynanan tiyatroya katılanlara teşekkür etti.