Yunusemre Belediyesi, Türkçenin doğru kullanımını teşvik etmek amacıyla Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklığıyla yürüttüğü “Türkçemiz Kirlenmesin” projesi kapsamında, ilçede başlattığı Türkçe tabela seferberliğini sürdürüyor. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, ilçedeki işyerlerini gezerek, Türkçe isim kullanan işyerlerine kapı levhası hediye etti.

Geçtiğimiz günlerde 8. Uluslararası Türk Dili Kurultayı’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk diline yerleşen yabancı kelimelerden duyduğu rahatsızlığı dile getirmesiyle gündeme gelen Türkçenin doğru kullanımı ve yaygınlaştırılması konusuyla ilgili çalışmalarına çok önce başlayan Yunusemre Belediyesi, Türkçeyi günlük hayatta yabancı dillerin ve teknoloji dilinin olumsuz etkilerinden korumak amacıyla yoğun mesai harcıyor. Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklığıyla “Türkçemiz Kirlenmesin” projesi kapsamında, “İş Yerlerimiz Türkçemize Sahip Çıkıyor” isimli yarışma düzenleyen Yunusemre Belediyesi, yarışmada dereceye giren işyeri sahiplerini de ödüllendirecek. 1 Haziran 2016’da başlayan, 15 Mayıs 2017 tarihinde sona eren yarışmanın ödül töreni öncesi Türkçe isimli işyerlerini ziyaret eden Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, işyeri sahiplerine “İşyerlerimiz Türkçemize Sahip Çıkıyor” levhası hediye etti.

Türkçe isim kullanımının önemine dikkat çeken Başkan Yardımcısı İdris Avşar, dillerine sahip çıkmayan toplumların yok olmaya mahkum olduğunu vurguladı. Başkan Yardımcısı Avşar, “Esnaflarımızın işyerlerinin isimlerinin Türkçe isimli olmasını arzu ediyoruz. Türkçe ne kadar çok kullanılırsa bu topraklara daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Ayrıca başlattığımız proje kapsamında Türkçe isim kullanan işyerleri arasında bir yarışma düzenledik. Düzenlediğimiz yarışma sonunda Türkçe isim kullanan esnaflarımızı ödüllendireceğiz. Geriye dönük olarak yabancı isimli işyeri olan esnaflarımız zabıta müdürlüğümüz ruhsat servisine müracaat ettiği takdirde isimleri değiştirip Türkçe yaparlarsa işin sonunda ödüllendirme yapacağız. Türkçemizi önemsiyoruz, bir toprak olarak bir vatan olarak bir bayrak olarak kabul ediyoruz. Türkçemiz giderse, dilimiz giderse biz bu ülkeye yabancılaşırız. Dil vatandır, bayraktır ve topraktır. Dil mukaddes bir emanettir. Dilimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcısı Avşar’a ziyaretlerinde, Ar-Ge’den Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş, Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, Yunusemre Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel, Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de eşlik etti.