KONYA (AA) - Ereğli ilçesinde kaldıkları özel yurdun koşullarının uygun olmaması nedeniyle kapatılması sonucu yurt yönetimi tarafından otele yerleştirilen üniversite öğrencileri, ücretleri ödenmediği gerekçesiyle otelden de çıkarıldı.

Kemal Akman Meslek Yüksekokulu öğrencisi bir grup, kaldıkları özel yurdun koşullarının kötü olması nedeniyle çeşitli kurumlara şikayette bulundu.

Ardından yurt, "ruhsatının olmadığı ve sağlık koşullarının yerine getirilmediği" gerekçesiyle Ereğli Kaymakamlığınca kapatıldı.

Yurt yönetimi tarafından bir otele yerleştirilen öğrenciler, alacakların karşılanmaması nedeniyle dün gece otelden de çıkarıldı. Kemal Akman Meslek Yüksekokulu Elektronik Haberleşme Bölümü öğrencisi Alparslan Sırma, yurdun önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, mağdur olduklarını söyledi.

Gidecek bir yerleri olmadığı için dışarıda kaldıklarını söyleyen Sırma, "Yağmur yağıyor, biz 15 kişi dışarıda kaldık. Gidecek bir yerimiz de yok. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Senetlerimiz yurt müdürünün elinde kaldı" dedi.

Öğrenci Ercan Alaca ise yurt müdürünün kendilerine birçok vaatte bulunduğunu vurgulayarak, "Yurttan ayrıldıktan sonra yurt müdürü çok vaatte bulundu, 'sizi mağdur etmeyeceğiz' dedi, sonra da gitti. Çok mağduruz, ne yapacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu.

Öğrenciler, sorunun çözülmesi için yardım bekliyor.