Karabük’te, akaryakıt istasyonuna yakın olduğu ve uygun koşulları taşımadığı iddia edilen yurdun kapatılmak istenmesini öğrenciler protesto etti.

Yeşil Mahalle’de bu yıl hizmete giren ve gerekli uygun koşulları taşımadığı iddiasıyla Karabük Valiliği tarafından boşaltılmasına karar verilen yurtta, öğrenciler ‘Sayın Vali Gelsin’ yazılı dövizleri camlara asarak yetkililerle bir süre görüştü. Görüşmelerde zaman zaman tartışmalar yaşanırken bazı öğrencilerin ağladığı görüldü.

Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Şahin öğrencilere durumu anlatmaya çalışarak mağdur edilmeyeceği söylemesine rağmen öğrenciler durumu protesto etti. Uzun süre öğrenci ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri arasında süren tartışmalar sonucunda kız öğrenciler alkışlarla, “Burası bizim evimiz burayı terk etmeyeceğiz. Bu soğukta bizi çıkaramazlar, mağdur ediyorlar” dedi.

Yurt Müdürü ise yetkililere kendilerinin pansiyon olduklarını söylemesi üzerine yetkililer ise, “sizin ruhsatını yok pansiyonda değiliz” cevabını verdi.

Karabük Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Özbek ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabük Valiliği’nin yurdu, bir akaryakıt istasyonuna yakın olduğu gerekçesiyle kapatılmasına karar verdiğini söyledi.

Binanın pansiyon olarak işletilmesi için sahiplerinin belediyeye yeni müracaat ettiğini de belirten Özbek, “Tahliye için yarına kadar süre verdik. Yarın Valimizle birlikte konu tekrar değerlendirilecek. Valiliğimizi bu kararı alınmasının nedeni yurt adından bir bina yapılmış ve 40 metre yakının LPG tankları var. Bu mesafede can güvenliğini tehdit ettiği için yönetmelik gereği böyle bir karar aldı. Bu kurumun yetkililerine 6 gün önce buranın kapatılacağı ile ilgili kararı bizzat ilettik. Ama bu tebliğe rağmen herhangi bir çalışma yapmamışlar. Belediyeye buranın pansiyona dönüştürülmesi ile ilgili müracaatları var ama bugün tarihi ile bu müracaatı yapmışlar. Buranın pansiyon olarak açılabilmesi için de aynı şartları taşıması yani 100 metre uzaklıkta olması lazım. Gerekçe can güvenliği. Öğrencilerimiz biraz hissi davranıyorlar. Bizim onlara karşı bir düşmanlık ve garazımız olamaz. Onları sevdiğimiz ve korumak istediğimiz için böyle bir karar alındı. Bu kararın uygulanması için buraya geldik” dedi.