Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde vatani görevini yapan askerlere yönelik hayata geçirilen “Yuva Vatan Projesi”nde bir asker ailesiyle buluşturuldu.

Samsun’da bulunan Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’nda vatani görevini yapan er Aziz Cücük, Amasya’da bulunan annesi Zübeyde ve babası Haşim Cücük ile karargahta sürpriz şekilde bir araya getirildi. “Yuva Vatan Projesi” kapsamında bir başka proje olan “Can Dostu” projesinde ise askerler birbirlerinin dertlerini ve sıkıntılarını paylaşıyorlar.

“Can Dostu” projesi hakkında bilgi veren er Aziz Cücük, “Can Dostu projesi kapsamında askerlik görevini yapan arkadaşlarımdan birisi ile can dostu olduk. Can dostu olan arkadaşlar, birbirlerini gözlemlemek ve herhangi bir olumsuz durum sezdiğinde arkadaşlarının dertlerini dinleyip gerek şahsında, gerekse komutanlarımızla gerekli yardım yollarını bulmakla görevlendiriliyor” dedi.

Asker ocağıyla ilgili kaygılarının vatani görevine başlayınca sona erdiğini söyleyen er Onur Toptanoğlu ise, “Kaygılarımın son derece yetersiz olduğunu birliğime katılır katılmaz anladım. Son derece rahatladım. Komutanlarımız bizi ‘Hoş geldiniz’ diyerek karşıladı. Komutanlarımız her türlü sorunlarımızla yakından ilgilendi ve bize bir baba veya ağabey gibi sahip çıktı” diye konuştu.