BURSA (İHA) – Türkiye’nin 5`inci yüz nakli yapılan Bursa İnegöllü 28 yaşındaki Recep Sert, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tanıştığı 29 yaşındaki Esma Akyurt ile dünya evine girecek.

İnegöl’de temizlediği tüfeğin ateş alması sonucu yüzünden yaralanan Recep Sert`e, 18 Temmuz 2013`te, tatil için geldiği Muğla`da beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist Andrzej Kucza`nın ailesi tarafından bağışlanan yüzü nakledilmişti. Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen yüz ve çene naklinin ardından Recep Sert, hızla iyileşmeye başlamış, yaklaşık 1 yıl önce de o tarihlerde Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan Esma Akyurt ile tanışmıştı.

7 AY ÖNCE NİŞANLANDILAR

Birbirlerine aşık olan Recep Sert ve Esma Akyurt, 7 ay önce nişanlandı. Sert ve Akyurt, evlilik için hazırlıklarını tamamlayıp 21 Aralık’ta yapılacak düğünlerinin davetiyelerini dağıtmaya başladı. Sert, her biri ayrı mesaj niteliğinde olan düğün davetiyesinde ise, “Bir zaman tünelinin sonsuzluğunda en güzel sevgiyi birlikte yaşadık. Her uçurumun kenarında birlikte meydan okuduk rüzgara ve gökyüzünden birer yıldız çalıp ışık yaptık geleceğimize. Hayatımızın en güzel gününü siz sevdiklerimizle paylaşmak dileğiyle” dedi.

Nikah şahitlerinin Prof. Dr. Ömer Özkan`ın olmasını isteyen Recep Sert ve Esma Akyurt, 20 Aralık`ta İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin salonunda kına gecesi düzenleyeceklerini, 21 Aralık`ta da Kültürpark içindeki Gölbaşı Düğün Salonunda dünya evine gireceklerini kaydetti. Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Recep Sert, "Muradıma eriyorum. Bizim aşkımız çok büyük. Önceleri kimse bize inanmak istemedi. İnanamadılar. ‘Reklam yapıyorlar’ dediler. Bu düğün birçok kişiye cevap olacak" dedi.