Balıkesir’de yüzlerce vatandaş, ’Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ yazısını önce kaldıran, sonra asan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni protesto etti.

Balıkesir’de ’Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısını kaldıran ve sonra aldığı tepkiler dolayısı ile tekrar yazıyı asan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çok sayıda vatandaşın katıldığı gösteri ile protesto edildi. Şehrin en işlek caddesi olan Milli Kuvvetler Caddesi üzerinde bir araya gelen vatandaşlar, ’Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ sloganları attı. Polislerin caddenin trafiğe kapatılmaması çalışması esnasında partililer ile polis ekipleri kısa süreli tartışma yaşadı.

Kadın ve gençlerin de katıldığı protesto gösterisinde Balıkesir’in Kuvayi Milliye şehri olduğu ve ’Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ yazısının kaldırılamayacağı vurgulandı. MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı, kendisini dinleyen yüzlerce partiliye hitap etti. Başkan Atıcı, "Şehir merkezine ana giriş statüsündeki Milli Kuvvetler Caddesi’nde asılı bulunan ’Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ yazısı belediye araçları tarafından kaldırılmıştır. Anlaşılan o ki, gar binasına ’I Love Balıkesir’ yazanlar Türk olmaktan mutluluk duymamaktadır. I Love You Balıkesir ne alaka? Burası Kuva-i Milliye şehri, İngiliz şehri değil. 18 bin kişiye iş sözü veren belediye yetkilileri bırakın bunu yapmayı kanun gereği büyükşehire devrolan İl Özel İdaresi’nin 700 kişilik personelini 6 ay atıl tutmuş, tayine ve emekliliğe zorlayarak hizmetten alıkoymuş büyük bir vebal altına girmiştir. Balıkesir’e yaptıkları hizmet su ve ulaştırma zamlarıyla halkın hayat şartlarını zorlaştırmaktan ileri gidememiştir" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından kalabalık grup Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne yürüdü. Sloganlar atan grup Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin önünde ’Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ şeklinde bağırdı.

Öte yandan, 2015 yılında Balıkesir’den milletvekili adayı olması beklenen Mehmet Duran, "Kuva-i Milliye şehri bugün yine kendisini gösterdi. MHP iktidarında inşallah daha güzel şekilde ’Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ yazısı daha güzel şekilde asılacaktır. Bu Balıkesirlilerin hassasiyetinin göstergesidir" dedi.

Sloganlar atan grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.