KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'deki terörü protesto yürüyüşünde iş yerleri yakılan esnaf, tahrip olan dükkanlarına astıkları afişlerle, Türk-Kürt kardeşliğine dikkati çekti.

Dükkanlara asılan afişlerde, "Yüzyıllardır bir bütünüz ve bütün kalacağız", "Mağazamıza yapılan bu saldırı Kırşehir halkı tarafından değil, şehrimize dışarıdan gelen ülkemizi iç savaşa sürüklemeye çalışan provokatörler tarafından yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

İş yeri yanan esnaftan Hüseyin Beydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dedelerinin yaklaşık 250 yıl önce Kırşehir'e geldiğini, 100 yıldır da esnaflık yaptıklarını söyledi.

Annesinin Kırşehir'deki Kortulu Türkmen köylerinden, eşinin de Kayserili bir ailenin kızı olduğunu dile getiren Beydoğan, etle tırnak gibi olan Türk ve Kürtleri asla kimsenin ayıramayacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Burada yakılan sadece mağazamız değil. Yüzyıllardır süren Türk-Kürt kardeşliğini yakmaya çalıştılar. Ama başarılı olamazlar, olamayacaklar. Biz etle tırnağız. Yüzyıllar sonra da beraber olmaya devam edeceğiz. Benim gözümde burada bunu yakanlarla, doğuda iş makinesini yakan insanların, PKK'nın hiç bir farkı yok. Bu da, buradaki insanların terör suçu. Orada iş makinesini yakıyorsun, burada hiç bir suçu günahı olmayan, rızası ile parasını kazanmaya çalışan esnafın malını yakıyorsun. İkisi aynı şey benim gözümde."

Mağazalarını yenileyerek Kırşehir halkına hizmet vermeye devam edeceklerini vurgulayan Beydoğan, tekrar yakılması halinde yeniden daha güzelini yaparak Kırşehir'de kalmayı sürdüreceklerini aktardı.

Beydoğan, "Annem Türkmen köylerinden. Eşim Kayserili bir Türk. Bunu söylerken bile Kürt-Türk ayrımı oluyormuş gibi üzülüyorum. Ben şimdi eşimi, annemi nereye göndereyim? Doğuya mı gideyim? Yüzyıllardır beraberiz. İç içe girmişiz. Etle tırnak gibiyiz. Benim çocuğum şimdi ne? Böyle bir ayrım yok yani. Bunu yapanlar hiç bir zaman unutmasın ki bu ateş bir gün hepimizi de yakabilir. Bu ülke güçlü bir ülkedir. Biz, yüzyıllardır beraberiz. Etle tırnağız. Bizi hiç kimse ayıramaz" ifadelerini kullandı.