1 Aralık’ta başlayan zorunlu Kış lastiği bugün başladı. Niğde’de Trafik ekipleri şehrin belirli bölgelerinde uygulama yaparak sürücülere uyarılarda bulundular.

Niğde Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesine bağlı Trafik ekipleri şehrin giriş çıkışlarında yaptıkları uygulamada kış lastiğinin zorunlu olduğu araçları tek tek inceledi. Ekipler ayrıca ellerinde bulunan lastik ölçüm cihazı ile bütün araçların lastiklerinin boyutlarını ölçerek lastiğin kış lastiği olup olmadığını kontrol ettiler.

Niğde Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise, “Kış mevsiminin başlaması ile birlikte yol kullanıcılarının soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamında seyahat edebilmelerini sağlamak ve lastik kaynaklı trafik kazalarını ve trafik kazası neticesi ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek amacıyla, ülkemizde her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanımı zorunluluğu getirilmişti. Bugün itibariyle Niğde emniyet müdürlüğü trafik ekipleri şehrin girişlerinde kış lastiği uygulaması yaptı. Yapılan uygulamalarda kış lastiği takmamış araçları bir kez mahsus olmak üzere uyardı. Yapılan kontrollerde araç sürücüleri kış lastikleri taktıkları uyarıları önem verdikleri görüldü. Trafik ekipleri kış lastiği kontrollerinde araç lastikleri üzerinde M+S işaretine de bakılıyor. Özellikle kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlarda kış lastiği denetimi ak, gerekli görülmesi halinde hususi otomobiller üzerinde de denetim yapan trafik ekipleri araçların dört lastiğinin de kış lastiği olup olmadığını kontrol edildi. Yapılan denetimlerde mevzuat hükümlerine aykırı olarak lastik kullandığı tespit edilen sürücülere, 2918 sayılı karayolları Trafik Kanunun 30/1-a maddesinden İdari Para Cezası karar Tutanağı tanzim edilerek karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 125 inci maddesine göre 1.kez de 7 güne kadar izin verilirken 2.kez trafik ekiplerinin kontrollerinde kış lastiği bulunmayan araç trafikten men edileceği belirtildi.