İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “İnternetin Güvenli Kullanımı” ile ilgili seminer düzenlendi.

Siber suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, Okul Müdürü, Müdür Yardımcıları ve Öğretmenlerin katılımı ile düzenlenen seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Öğrencilere, internetin önemi, hayatımıza getirdiği kolaylıklarla birlikte karşılaşılan sorunlar, kontrolsüz paylaşım çılgınlığının sonuçları, siber zorbalık, internette her bilgiye güvenilmemesi ve en az 3 kaynaktan araştırılması gerektiği, sosyal paylaşım ve gizlilik ayarları, şifre güvenliği, profil sayfasında paylaşılmaması gereken bilgiler, site güvenliği ve internet bağımlılığı konularında bilinçlendirme yapıldı.Seminer sonunda öğrencilere ayrıca broşür dağıtımı yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada daha huzurlu, daha güvenli ve daha iyi yaşanılır bir Giresun için emniyet güçlerinin her alanda suç ve suçlularla mücadelesinin devam edeceği belirtildi.