Giresun Belediye Meclisi, Kasım ayı ilk toplantısında Çanakkale ile imzalanması planlanan kardeş şehir protokolü görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Giresun Belediye Meclisi Kasım ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu başkanlık etti.

Giresun Belediyesi Ek Hizmet Binasındaki Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Çanakkale ile imzalanması planlanan kardeş şehir protokolü görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Aksu, kardeş şehir protokolü imzalanması ile ilgili yaptığı konuşmada, “Çanakkale aslında Türk halkının gönlünde özel bir yeri olan bir şehir. 1. Dünya savaşında Anadolu topraklarının savunulmasıyla, dünya çapında bir simge haline gelmiş bir kent. Oradaki Belediye Başkanımız ve Giresun Derneklerinin de bu türde çalışmaları oldu. Onlarında talepleri oldu. Biz de Çanakkale gibi özel bir şehirle kardeş şehir olmaktan büyük mutluluk duyarız. Meclisimizden oy birliğiyle kararımızı çıkardık. Çanakkale bu ülkenin kurtuluşunda, bu ülkenin kurtulmasında en önemli taşlardan bir tanesidir. Çok önemsediğimiz bir şehir, kardeş şehir olmaktan da tüm Giresunlular onuru olur diye düşünüyorum” dedi.

Giresun Belediyesi daha önce yurt dışında Japonya’nın Sagae, Rusya’nın Taganrog, Azerbaycan’ın Şeki, İran’nın Urumiye ve Romanya’nın Yaş şehirleri ile yurt içinde ise, Tekirdağ ve Bursa’nın Gemlik ilçesiyle kardeş şehir protokolü imzalanmıştı. Çanakkale ile imzalanacak kardeş şehir protokolü ile Giresun’un kardeş şehir sayısı toplam 8’e yükselmiş olacak.