Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, fındığın sanayi ürünü olduğunu ve seneye rekolte yüksek olsa da fiyatın 10 liradan aşağı olmayacağını ileri sürdü.

Fındık fiyatlarının spekülasyonlarla düşürülmek istendiğini fakat fındığın yıl sonuna kadar 13,5 liradan seyredip yılbaşından sonra tekrar yükselişe geçeceğini belirten Giresun Ziraat Odası Başkanı Keskin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Üreticinin elinde az bir fındık kaldı. Buna rağmen fındık fiyatları düşüşe geçti. Bu fiyatta bazı kurumların fındık fiyatlarını düşürmeye çalıştıkları içindir. Fakat üreticiler elindeki fındığa sahip çıkıyor. Bundan sonra fındık yıl başına kadar 13,5-14 liradan seyredip yılbaşından sonra tekrar yükselişe geçecektir. Rekoltenin üçte iki satıldı. Giresun’da üreticinin elinde 24 bin ton rekolteden 5 bin ton fındık kaldı, gerisi pazara indi. Fındık olmazsa olmazlardan birisidir. Fabrikalar hiçbir zaman fındık alma şansı yok, fındık almak mecburiyetindeler. Çünkü fındık sanayi ürünü olmuştur. Bu gün çikolatadan peynire her şeyin içinde fındık kullanılıyor. Fındığın yerini tutacak hiçbir altrenatif ürün de yoktur. Hiçbir fabrika fındık almadan iş yapamaz fındık almaya devam edecekler. Fındığın bu günkü fiyatlarından satılması gerekiyordu. Çok şükür fındık değerini buldu. Bundan sonra Türkiye genelinde çok fındık da olsa fındık 10 liranın altına düşmez, 10 liranın üzerinde seyreder. Çünkü stokta, ambarlarda fındık yok. Fındık ilerleyen zamanlarda aranan ürün olacak.”