Samsun Emniyet Müdürlüğü, güvenli bir yolculuk için emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek için Giresun Atatürk Meydanı’nda ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’ uygulaması başlattı.

Ordu ve Trabzon gibi çevre illerde de vatandaşlara emniyet kemerinin önemini daha rahat anlatabilmek için yapılan simülasyon, ikinci kez Giresun’a geldi. Simülasyonu deneyen Soner Elmalı, Rıfat Aliyev, Veysel Ayar, Selin Uzun ise bir kez daha emniyet kemerinin takılmasının şart olduğunu vurguladı.

Kaza anını simülasyonda tecrübe eden Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü çalışanlarından Fevzi Aydın yaptığı açıklamada “Simülasyonda emniyet kemeri taktığımızda sağa sola savrulmadım veya araçtan dışarı çıkmadım. Emniyet kemeri olası bir kaza anında bizim can güvenliğimizi sağlaması için çok önemlidir. Bunu insan simülasyonun içinde birebir daha net anlıyor. Yaptığımız uygulamalarda sürücülere emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıyor, önceden yaşanmış kazalarla ilgili örnekler vererek bilinçlenmesini sağlıyoruz” dedi.

Samsun Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Emniyet Büro Amirliği çalışanlarından Selahattin Uzun simülasyon ile ilgili yaptığı açıklamada “Vatandaşlarımızı araç içine almadan önce fiziksel bir rahatsızlıkları olup olmadığını soruyoruz. Araç 5 kilometre hızla takla atıyor. Gerçek hayatta hiçbir araç bu hızla takla atmaz. Daha hızlı takla atar ve bunun sonuçları da daha ağır olur. Ben görevim olduğu zamanda da normal hayatımda da aracımı eşim ve ya çocuklarım kemerini taktığında çalıştırıyorum. Sevdiklerimize daha çabuk kavuşmak isterken Allah muhafaza hastanede ziyaret etmemesi için emniyet kemeri takmak gerekiyor” diye konuştu.