Giresun’da Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı işbirliğiyle yürütülen Türk Kök Hücre Projesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Türk Kök Hücre Projesi’nin açılışı Giresun Atatürk Meydanı’nda Kızılay Giresun Kan Merkezi tarafından düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Dr. Dila Baran yaptığı konuşmada, "TÜRKKÖK, Sağlık Bakanlığı’nın hematopoetik kök hücre nakli tedavisi olması gereken hastalar için oluşturduğu Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi’nin adıdır. Bu merkez tarafından yürütülecek olan TÜRKKÖK Projesi Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı işbirliğinde yürütülecektir. TÜRKKÖK Projesi’nin amacı, Türkiye’de hematopoetik kök hücre nakli tedavisi olması gereken hastalar için bir Kemik İliği Bankası oluşturulması ve bu bankaya Türk Kızılayı tarafından gönüllü olarak kemik iliği veya periferik kök hücre bağışlamak isteyen bağışçı adaylarının bulunmasıdır. Projemizi ilk olarak Giresun’da başlatıyoruz. Giresun bizim için önemli bir kan bağışçısı bir ilimiz" dedi.

Giresun Valisi Hasan Karahan ise, "Önemli bir proje. Biz de bunun bilincindeyiz. Ciddiyetli bir şekilde başladık. Uzun bir süreç. Çaresiz dediğimiz hastalıkların tedavisinde önemli bir proje. Biz Kızılay’ın çalışmalarına gereken desteği veriyoruz. Takdirle de çalışmalarını izliyoruz. Güzel bir gayretin içerisindeler. Allah çaresiz dert vermesin" diye konuştu.