Giresun’un Görele ilçesinde suç ve suçlularla etkin bir mücadele yapılabilmesi için köylere de güvenlik kamera sistemleri kurulması kararı alındı.

Görele Muhtarlar Derneği Toplantı Salonunda köy muhtarlarıyla yapılan toplantıda ilçeye bağlı köylerde yaşanan hırsızlık olaylarına karşı güvenlik kamerası kurulması kararı çıktı. Bu sistem ile güvenlik güçleri, hırsızlık olaylarında faillerini daha kolay belirleneceği ve yaşanan mağduriyetlerin giderileceği bildirildi.

İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan’ın başkanlığında yapılan toplantıda konuşan Görele Jandarma Komutanı Üsteğmen Aytunç Tayfur, “Kamera taktırmak isteyen muhtarlar isterlerse nereye kaç adet kamera olması yer tespiti noktasında bizden yardım alabilirler. İlçenin Çavuşlu Beldesine bağlı Beyli mahallesinde 5 adet güvenlik kamerası takıldı. Geçenlerde yine Çavuşlu Beldesi Mahsurlu Mahallesinde yaşayan İ.T. ait evden yaklaşık 800 kilogram fındık çalan hırsızları bir marketin güvenlik kamerasından tespit ettik ve yakaladık. Her köye 2-3 tane güvenlik kamerası takılırsa hırsızlık olaylarında sonuca daha çabuk ulaşırız. Kış nedeniyle köylerimiz boşaldı bundan sonra hırsızlık olayları artış gösterebilir. Düşünün 60 tane köy var hangi birine ulaşabiliriz biz sadece hırsızlıkla mücadele etmiyoruz. Güvenlik kamerası takan köy muhtarları bize güvenlik kamerası taktıklarını bildirirlerse işimiz biraz daha kolaylaşır. Bir şekilde güvenlik kamerasının caydırıcı bir unsur olduğunu unutmamamız lazım” dedi.

Güvenlik kameralarının son derece önemli olduğunu ve vatandaşların güvenlik içinde yaşama hakkının önemli olduğunu belirten Kaymakam Kılıçarslan, “Güvenlik olmazsa diğer özgürlükleri yerine getirmekte güç oluyor. Bizde bu güvenlik unsurunu daha iyi bir noktaya getirebilmemiz için gayret göstermeliyiz. Biliyorsunuz Büyükşehirlerde güvenlik kameraları çok fonksiyonel bir sistem içeriyor. Kentin çeşitli yerlerine kamera koymak suretiyle olup biteni ve yanlış yapanları oradan görebiliyoruz. Bu sistem sayesinde bir suç işlendiğinde zamanında tespit edebiliyoruz” diye konuştu.