Giresun’un Görele ilçesi Ortaokulu’nda görevli öğretmenler organ bağışında bulundu.

Görele Toplum Sağlığı Eğitim Birimi Sorumlusu Abdullah Çınar, öğretmenlerin organ bağışında attıkları adımın öğrencileri ve velileri üzerinde de önemli etkileri olacağına inandığını söyledi.

Görele Ortaokulu’nda görevli öğretmenlerin, organlarını bağışlaması dolayısıyla yaptığı konuşmada, İslam dini başta olmak üzere tüm büyük dinlerde organ bağışına aykırı bir durumun olmadığını belirten Çınar, “Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu 06. 03. 1980 tarih ve 396/ 13 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğunu açıklamıştır. Maide suresi 32. Ayette der ki, “Kim bir insana hayat verirse, bütün insanlara hayat vermiş gibidir. Organ bağışı, insanların bedenlerinin ölümlerinin ardından başkalarına derman olmasını sağlar “ dedi.

Türkiye’nin kadavradan organ bağışlarında dünyanın gerisinde kaldığını aktaran Çınar, "Türkiye’de organ nakillerinin yüzde 75’i canlı vericilerden temin ediliyor. Sağlıklı insanların bağışladıkları organları ile öldükten sonra başkalarına hayat vermelerini sağlamak zorundayız. İnsan öldükten sonra organları birine can olabilir, korneası birine göz olabilir. İhtiyaç duyacak noktaya gelmeden, ihtiyacı olanlara bir adım atalım. Organlarımızı sağlıklıyken bağışlayalım. Toplumun önemli kanaat önderlerinden öğretmenlerimizin bağış konusundaki hassasiyeti bizleri çok sevindirdi. Attıkları adımın öğrencileri ve velileri üzerinde de önemli etkileri olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, organ bağışı formlarını dolduran öğretmenlere organ bağış kartları verildi.